Rumble respinge cererea unui parlamentar britanic de a opri monetizarea canalului lui Russell Brand. Celebrul influncer se confruntă cu mai multe acuzații de agresiune sexuală
Russell Brand a folosit platforma Rumble, unde are 1,42 de milioane de urmăritori, pentru a publica sâmbătă un scurt clip în care respinge acuzaţiile ce i se aduc şi în care recunoaşte încă o dată că o lungă perioadă din viaţa sa a fost dependent de droguri şi de sex, dar subliniază că toate relaţiile sale sexuale au fost consensuale.
De cealaltă parte, Youtube a anunţat marţi că a oprit monetizarea canalului deţinut de Brand pe această platformă, canal ce numără 6,6 milioane de abonaţi.
Parlamentara Caroline Dinenage i-a solicitat într-o scrisoare CEO-ului Rumble, Chris Pavlovski, să oprească monetizarea lui Russell Brand. Ea l-a întrebat pe Pavlovski dacă Russell Brand câştigă bani din clipurile pe care le postează pe platforma Rumble. „Dacă aşa stau lucrurile, am dori să ştim dacă Rumble intenţionează să se alături YouTube în suspendarea abilităţii domnului Brand de a câştiga bani de pe această platformă?”, conform scrisorii citate de Reuters.
Chris Pavlovski a declarat că această scrisoare i s-a părut „extrem de deranjantă” şi a adăugat că este „profund nepotrivit şi periculos ca Parlamentul Britanic să încerce să controleze cine are voie să vorbească pe platforma noastră sau să-şi câştige existenţa din această activitate”.
„Deşi ne-ar putea fi mai uşor din punct de vedere politic şi social dacă Rumble s-ar fi alăturat gloatei culturii anulării, acest lucru ar reprezenta însă o încălcare a misiunii şi valorilor companiei noastre”, conform unui mesaj postat miercuri seară pe platforma X (fostă Twitter). „Respingem că tărie cererile Parlamentului Britanic”, a conchis el.
Publicaţia The Sunday Times şi postul de televiziune Channel 4 au publicat sâmbătă informaţia că patru femei îl acuză pe Russell Brand (48 de ani) de o serie de infracţiuni de natură sexuală, inclusiv un viol, ce ar fi fost comise între anii 2006 şi 2013. Poliţia londoneză a anunţat luni că a primit o acuzaţie de agresiune sexuală care s-ar fi produs în 2003.
YouTube şi-a justificat decizia de a opri monetizarea canalului lui Russell Brand prin faptul că acesta a încălcat politica de responsabilitate a creatorilor de conţinut. „În cazul în care comportamentul din afara platformei al unui creator de conţinut dăunează utilizatorilor, angajaţilor sau ecosistemului nostru, luăm măsuri pentru a proteja comunitatea”, conform unui purtător de cuvânt al YouTube.
Conţinutul video postat de Russell Brand pe platforma YouTube este în continuare accesibil.
În ultima perioadă Russell Brand a realizat numeroase materiale informative pe subiecte controversate, precum influenţa marilor corporaţii asupra organismelor internaţionale şi politicilor guvernamentale, deficitul de obiectivitate al mass media, corupţie la nivel înalt, originile pandemiei COVID-19 etc.