Ea a participat la o discuţie referitoare la modele de urmat în inovaţie cuprinsă în programul ‘Trade Winds’, ce a aduce în România cea mai importantă misiune comercială americană.
Rupp a amintit că România şi SUA au un parteneriat strategic de două decenii. ‘Unul din scopurile parteneriatului este să promovăm prosperitatea economică’, a spus oficialul american. În acest sens, a punctat ea, ‘când vorbim de prosperitate, de schimburi comerciale, vorbim despre inovaţie’.
Un exemplu de inovaţie, a punctat ea, este Silicon Valley, care ‘nu este creaţia doar a industriei sau doar a Guvernului, este rezultatul unei colaborări şi unei adaptări’. ‘Sectoarele public şi privat au făcut eforturi comune pentru a crea acel mediu în care inovaţia este înfloritoare’, a evidenţiat Abigail Rupp.
Potrivit acesteia, ‘ingredientele-cheie pentru un mediu de investiţii puternic şi pentru o cultură de business inovativă sunt transparenţa, stabilitatea şi predictibilitatea’.
Rupp a vorbit despre evoluţia industriei IT din ţara noastră.
‘România are o piaţă de talente în tehnologia informaţiei şi inginerie iar asta a dus atât la creşterea companiilor româneşti, cât şi la creşterea investiţiilor străine, inclusiv a celor americane, timp de mulţi ani’, a subliniat adjunctul şefului misiunii.
Ea a adăugat că ‘piaţa de muncă din România este definită de excelente domenii: cunoaşterea limbilor străine, infrastructura IT, educaţie şi programe educative în domeniul ştiinţelor, tehnologiei şi matematicii’.
‘Am văzut potenţialul şi avem oportunitatea să continuăm să susţinem o cultură a inovaţiei aici şi în Statele Unite ale Americii. Şi, asemenea cazului Silicon Valley, asta înseamnă colaborarea sectoarelor public şi privat, pentru a face ca lucrurile să devină realitate’, a subliniat adjunctul şefului misiunii diplomatice a Statelor Unite ale Americii.