‘Masterplanul privind infrastructura de transport a României există în PRIMĂ fază. Într-o primă instanţă a fost supus dezbaterii publice. Rolul dezbaterii este să ajusteze anumite lucruri. În acest moment, o comisie la nivel ministerial, împreună cu firma ce a făcut acest Master Plan negociază varianta finală a acestui document. Am discutat chiar azi cu echipa doamnei comisar pentru politică regională (Corina Creţu n.r), care a fost în vizită oficială la Bucureşti, despre acest lucru. Vor fi unele noutăţi faţă de ceea ce am prezentat în prima instanţă. O să prefer să vorbesc despre asta peste vreo două săptămâni, când va avea aprobarea Guvernului. Pot spune câteva lucruri extrem de succint. În urma dezbaterii publice şi a ceea ce exista în Master Plan o corectură mare este. Toate oraşele sau toate municipiile reşedinţă de judeţ din România vor avea în Master Plan centuri ocolitoare. Toate. Toate centurile ocolitoare ale tuturor reşedinţelor de judeţ vor fi direct legate de drumuri expres sau de autostrăzi’, a spus ministrul Transporturilor.
Acesta explicat că, în funcţie de anumite criterii, vor fi oraşe care vor avea centura ocolitoare cu patru benzi, şi altele cu două benzi.
‘În funcţie de circulaţie, de toate criteriile care se iau în considerare în decizia finală, vor fi oraşe, ca de exemplu, Timişoara, care în Master Plan are centura ocolitoare la 4 benzi, faţă de un oraş mai mic, cum e Târgu Jiu, care are centura ocolitoare la două benzi, pentru că în acest moment dezvoltarea economică, traficul, etc.. impun doar două benzi. Pe lângă toate reşedinţele de judeţ vor exista şi multe alte oraşe care au centuri ocolitoare. Toate lucrurile mari se finanţează din FONDURI europene, diverse variante de dezvoltare regională sau coeziune, altele, la oraşe mai mici, din bugetul statului. Asta e o noutate: toate municipiile au centuri ocolitoare’, a subliniat ministrul Transporturilor.