„Vom face, probabil, predarea-primirea pe data de 30 aprilie ca să putem să încheiem luna respectivă şi începând cu 1 mai va trebui să acordăm un nou Cod fiscal ASF ca să poată să funcţioneze, se vor desfiinţa cele trei entităţi – Asigurările, CNVM-ul şi Pensiile Private”, a spus Ruşanu, la Palatul Parlamentului.
El a adăugat că, înainte de înfiinţarea ASF, este posibil să se facă un audit intern pentru Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare, Comisia de Supraveghere a Asigurărilor şi Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, care vor fi desfiinţate.
„Dacă se va face un audit, şi este posibil acest lucru, acesta se va face după încheierea balanţei la 30 aprilie şi va dura probabil în luna mai şi în perioada lunii iunie vom avea rezultatele acestui audit intern”, a explicat Ruşanu.
Plenul reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor a validat miercuri componenţa Autorităţii pentru Supraveghere Financiară.
În funcţia de preşedinte a fost ales liberalul Dan Radu Ruşanu, cu 323 voturi pentru şi unul contra, pentru funcţia de prim-vicepreşedinte Daniel Dăianu, cu 323 pentru şi unul împotrivă, Mircea Ursache pentru postul de vicepreşedinte, cu 322 voturi pentru şi două împotrivă, Tudor Daniel – vicepreşedinte şi Ion Giurescu – vicepreşedinte, cu câte 323 voturi pentru şi unul împotrivă.
Au fost validaţi pentru funcţia de membru cu câte 323 voturi pentru şi unul împotrivă Mihăilescu Dorina Teodora, Marcu Gheorghe, Alexe Gavrilă, Albu Gheorghe, Lorand Istvan Kralik, Mârzac Marian, Sârbu Marian, Moldoveanu Corneliu, Baltă Tudor, Frunzulică Doru Claudian, Puiu Nina, Coca Constantinescu Gheorghe Cornel. Mandatul fiecăruia este de cinci ani.