Rusia face exerciţii militare în Marea Neagră cu sisteme de rachete antiaeriene S-400

Sisteme de rachete sol-aer S-400 au respins un atac masiv cu rachete simulat în cursul unor manevre desfăşurate de Rusia joi pe coasta sa de la Marea Neagră, a anunţat serviciul de presă al Districtului militar Sud într-un comunicat, citat de agenţia de presă RIA Novosti.
Economica.net - joi, 10 ian. 2019, 13:04
Rusia face exerciţii militare în Marea Neagră cu sisteme de rachete antiaeriene S-400

‘În cadrul unor aplicaţii care fac parte din planul de pregătire (pe acest an), militarii unităţilor de apărare aeriană din cadrul Districtului militar Sud, disclocate în regiunea Krasnodar, au respins cu succes un atac masiv cu rachete din partea unui inamic convenţional’, menţionează comunicatul.

‘Baterii de S-400 Triumf – cu o rază de interceptare a ţintelor aeriene de 400 de km la o înălţime de până la 30 de km – au simulat acţiuni de detectare şi urmărire a ţintelor unui inamic imaginar şi au efectuat lansări electronice de rachete pentru distrugerea lor’, conform aceluiaşi text.

În timpul acestor exerciţii, sistemele S-400 au beneficiat de protecţia unor baterii de tunuri antiaeriene Panţîr-S, care le-au asigurat apărarea de eventuale atacuri aeriene sau cu rachete.

Lansările de rachete au avut loc pe coasta rusă a Mării Negre, a precizat serviciul de presă citat. La aceste exerciţii au participat peste 30 de echipamente şi tehnică militară, precum şi circa 100 de militari.

Sistemul S-400 este destinat interceptării la mare distanţă a rachetelor balistice şi de croazieră, a bombardierelor strategice şi a altor tipuri de avioane, dar şi atacării ţintelor terestre.

Rusia a anunţat anterior că a desfăşurat patru batalioane de rachete mobile sol-aer S-400 în peninsula Crimeea, anexată de Moscova în martie 2014.

Aceste noi exerciţii intervin pe fondul tensiunilor dintre Rusia şi Ucraina după incidentul naval de la sfârşitul lunii noiembrie când trei nave militare ucrainene au fost sechestrate cu forţa, iar echipajele lor capturate, în apropiere de strâmtoarea Kerci de către gărzile de coastă ruse sub pretextul că ar fi încălcat apele teritoriale ruse.

În acest context, Ministerul Apărării rus a indicat luni că nava de patrulare Pâtlivîi din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră monitorizează cu atenţie toate acţiunile navei de desant americane USS Fort McHenry, care a intrat la 6 ianuarie în Marea Neagră.

Te-ar mai putea interesa și
Germania pierde 146 miliarde euro anual din cauza birocratiei, studiu
Germania pierde 146 miliarde euro anual din cauza birocratiei, studiu
Producţia economică a Germaniei înregistrează pierderi de până la 146 miliarde de euro pe an din cauza birocraţiei excesive, arată un studiu publicat joi de Institutul Ifo, transmite......
Europa Centrală va resimţi impactul oricăror tarife ale SUA impuse Germaniei
Europa Centrală va resimţi impactul oricăror tarife ale SUA impuse Germaniei
Dacă noul preşedinte american Donald Trump îşi va respecta promisiunile de a impune tarife la importurile europene, Ungaria ...
Cîmpean (MIPE): Cadrul instituţional în ceea ce priveşte securitatea cibernetică în domeniul energiei este unul stabil, consolidat
Cîmpean (MIPE): Cadrul instituţional în ceea ce priveşte securitatea cibernetică în domeniul energiei este unul stabil, ...
Cadrul instituţional în ceea ce priveşte securitatea cibernetică în domeniul energiei este unul stabil, consolidat, ...
Megaportul Chancay din Peru, cu finanţare din China, a fost inagurat. Preşedintele  Xi Jinping anunţ „un nou coridor uscat-mare” între Asia şi America Latină
Megaportul Chancay din Peru, cu finanţare din China, a fost inagurat. Preşedintele Xi Jinping anunţ „un nou coridor ...
Preşedintele chinez Xi Jinping a salutat joi apariţia unui "nou coridor uscat-mare" între Asia şi America Latină, cu ...