Omul de afaceri a recurs la această măsură pentru a ironiza modul în care funcţionează companiile aflate sub controlul statului.
Lebedev, care deţine acţiuni la operatorul aerian controlat de stat, l-a introdus pe listă pe fiul său în locul lui Alexei Navalnîi, un cunoscut personaj al opoziţiei din Rusia, potrivit unui comunicat al Aeroflot.
„Morala acestei glume este că întrucât consiliile de administraţie ale companiilor de stat sunt practic lipsite de putere, de ce să avem adulţi în aceste posturi?”, a apărut pe un cont de Twitter folosit regulat de Lebedev în trecut.
Omul de afaceri a vândut recent o parte din acţiunile deţinute la Aeroflot – prin intermediul National Reserve Bank – şi a ajuns la o participaţie de 4,77%, faţă de 15% anul trecut, astfel că nu este sigur dacă va reuşi să obţină un loc în Consiliul de Administraţie.
Navalnîi, un blogger influent în Rusia, a fost ales în iunie anul trecut în Consiliul de Administraţie al Aeroflot după ce a fost nominalizat de Lebedev.
În luna ianuarie, Lebedev a declarat pentru publicaţia rusă Izvestia că nu intenţionează să-l nominalizeze pe Navalnîi pentru un nou mandat „pentru că acesta nu a cerut şi acum are alte planuri”.
Pe lângă fiul lui său, Lebedev a mai trecut pe lista de persoane propuse pentru Consiliul de Administraţie un economist care a mai ocupat în trecut un astfel de post la Aeroflot, a declarat preşedintele National Reserve Bank, Andrei Monoilo.
În total, au fost nominalizate 14 persoane pentru Consiliul de Administraţie al Aeroflot, din care vor fi alese doar 11.