Câteva zeci de mii de oameni s-au adunat în jurul uriaşului turn din Dubai spre a urmări un spectacol pirotehnic incredibil! Circa 10.000 de efecte pirotehnice, plus lasere şi muzică.
Indonezia, Thailanda şi Vietnam au intrat, la ora 19, ora României în 2012.
Petreceri în stradă şi spectacole pirotehnice fastuoase. Aşa au întâmpinat locuitorii acestei părţi a Asiei Noul An. În Indonezia, la Jakarta, mii de poliţişti au fost mobilizaţi pentru a asigura buna desfăşurare a evenimentelor la trecerea dintre ani. O parte a insulelor arhipelagului indonezian au intrat deja în 2012 în urmă cu o oră. În Vietnam este al doilea an în care autorităţile au organizat evenimente festive în capitală. Anul acesta va fi marcat în marile oraşe de expoziţii de flori. În mod normal, vietnamezii sărbătoresc intrarea în noul an în luna februarie, după calendarul propriu, dată ce coincide uneori cu anul nou chinezesc. Thailandezii dedică noaptea dintre ani şi prima zi din ianuarie ritualurilor religioase. Oamenii merg la temple unde oferă donaţii în bani sau obiecte
China, Filipine, Singapore şi Malaezia au trecut pragul anului 2012 la ora 18, ora României.
Locuitorii Japoniei şi cei din Peninsula Coreeană au sărbătorit, cu impresionante focuri de artificii, la ora 17:00, ora României, intrarea în Noul An.
În arhipelagul nipon, Revelionul este un adevărat spectacol în care se regăsesc atât ritualuri tradiţionale, cât şi ceremonii moderne.
Toată luna decembrie au fost organizate „petreceri de uitat anul”, prin care oamenii au lăsat în urmă necazurile şi grijile dintr-un an extrem de greu, marcat de cutremurul devastator din martie.
Cu puţin timp înainte de miezul nopţii, preoţii budişti de la cel mai vechi templu din Japonia au bătut clopotele care vestesc Noul An. Cele 108 bătăi sunt menite să alunge tot atâtea spirite rele din viaţa japonezilor. Tot la această oră păşesc în 2012 sud-coreenii.
Festivităţi impresionante au fost pregătite şi la Seul, deşi majoritatea coreenilor serbează noul an în februarie, după calendarul tradiţional. Asta nu îi opreşte pe oameni să petreacă şi pe 31 decembrie.
Coreenii s-au adunat în centrul Seulului pentru a asculta cele 33 de bătăi ale clopotului gigantic, ce marchează simbolic, ultimele secunde din 2011. Şi câteva insule ale arhipelagului indonezian au trecut în Noul An.
Petrecerea de Anul Nou este în toi în ţările care au intrat deja în 2012: Noua Zeelandă, Australia, Papua Noua Guinee, insulele Fiji, Extremul Orient Rus.