Ryanair: 60% dintre clienţi nu vor fi afectaţi de schimbarea politicii pentru bagaje
Compania a anunţat, vineri, că începând cu data de 1 noiembrie 2018 va adopta o nouă politică de bagaje, cea mai importantă decizie fiind aceea că toţi pasagerii vor trebui să plătească între 6 şi 10 euro pentru a putea lua la bordul avionului un bagaj de mână cu greutatea de până la 10 kilograme. Anterior, toţi clienţii fără prioritate puteau aduce 1 bagaj de mână (mic) şi 1 bagaj mai mare (cu roţi) în mod gratuit. Bagajul mai mare era înregistrat la poartă şi trimis la cală (gratuit). Aceasta a dus la înregistrarea la poartă a până la 120 de bagaje gratuite, fapt ce cauza întârzieri pentru cele 25 de minute de returnare a aeronavei, subliniază Ryanair.
Potrivit comunicatului companiei, clienţii cu prioritate la îmbarcare (în prezent 30%) pot continua să transporte 2 bagaje de mână gratuite (1 bagaj cu roţi de 10 kg şi 1 bagaj mic) în timp ce clienţii fără prioritate pot transporta doar 1 bagaj de mână gratuit (mic).
„60% dintre clienţii Ryanair nu vor fi afectaţi de această schimbare a politicii pentru bagaje, din moment ce 30% dintre clienţi deja achiziţionează serviciul de Îmbarcare Prioritară şi 30% deja călătoresc doar cu 1 bagaj gratuit (mic) de mână. Ryanair se aşteaptă ca, din cei 40% clienţi rămaşi (fără prioritate achiziţionată), afectaţi de această nouă politică, majoritatea fie va alege să călătorească cu Îmbarcare Prioritară sau va călători doar cu 1 bagaj gratuit (mic) de mână, respectiv alţii vor achiziţiona bagajul înregistrat de 10 kg la preţ mai mic”, se precizează în comunicatul Ryanair.
Operatorul aerian subliniază, de asemenea, că a fost mărită dimensiunea pentru bagajul mic de mână cu peste 40%, de la 35 x 20 x 20 cm la 40 x 20 x 25 cm. „Aproape că am dublat dimensiunea pentru măsurătorul nostru de bagaje mici de la 35 x 20 x 20cm la 42 x 20 x 30 cm pentru a permite bagaje de mână care sunt considerabil mai mari (25%) decât dimensiunile permise pentru bagajul mic”, precizează Ryanair.
Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa după numărul de pasageri, operează 21 de rute de pe aeroporturile din România, respectiv Timişoara, Bucureşti şi Craiova.