Un purtător de cuvânt al companiei irlandeze a precizat că aproximativ o treime din venituri sunt în lire sterline, în timp ce aproximativ 20% din costuri sunt în moneda britanică. Anul acesta, lira sterlină s-a depreciat cu 17% faţă de dolar, reflectând temerile investitorilor privind efectele negative economice şi financiare ale votului pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană (Brexit).
Ryanair se aşteaptă la o creştere de 7% a profitului net în anul fiscal ce se va încheia în martie 2017, la 1,30 – 1,35 miliarde de euro (1,43 – 1,45 miliarde de dolari), faţă de prognoza precedentă, de 1,37 – 1,42 miliarde de euro, în timp ce analiştii estimează 1,38 miliarde de euro. Compania estima recent că numărul de pasageri transportaţi în anul fiscal care se va încheia în martie 2017 ar urma să urce cu 9%, la 116 milioane, faţă de 101,4 milioane în anul fiscal precedent. Factorul de încărcare (numărul scaunelor sunt ocupate la fiecare zbor) se va menţine la 93%, la fel ca în anul precedent.
În 30 septembrie, şi rivala easyJet a înrăutăţit estimările privind profitul anual din cauza deprecierii lirei sterline.
Marţi, acţiunile Ryanair au scăzut cu 3,2% la Bursa de la Dublin. Anul acesta titlurile au înregistrat un declin de 21%.
Rezultatul referendumului din Marea Britanie a sporit volatilitatea de pe pieţele financiare şi a dus la o depreciere semnificativă a lirei sterline.