Deşi a renunţat la zborurile de la Constanţa şi Tîrgu-Mureş încă din toamna anului trecut, gigantul low-cost este în discuţii cu reprezetanţii Aeroportului Henri Coandă pentru deschiderea unor noi rute.
CITEŞTE ŞI Ce a însemnat plecarea gigantului low-cost Ryanair de pe aeroportul de la mare
„Am transportat aproximativ 16.000 de pasageri către/de la Dublin şi 34.000 către/de la Londra. În ceea ce priveşte noile rute, suntem în negocieri cu aeroportul din Bucureşti şi odată ce vom avea un acord, vom anunţa”, a declarat pentru ECONOMICA.NET, Katarzyna Gaborec, directorul de vânzări şi marketing al Ryanair pentru Polonia, Ungaria şi Europa Centrală şi de Est.
Pentru acest an, compania estimează că va transporta peste 190.000 de pasageri, iar din 26 octombrie, Ryanair zboară şi pe ruta Bucureşti-Bruxelles.
În plus, compania este interesată de achiziţia Cyprus Airways, competiţie în care s-a înscris şi operatorul român Blue Air. Şeful Ryanair, Michael O’Leary, declara săptămâna trecută la inaugurarea bazei din Cipru că este interesat de achiziţia Cyprus Airways, deţinută de statul cipriot. Guvernul, care deţine 93% din Cyprus Airways, a anunţat că este în căutarea unui investitor strategic pentru a menţine compania pe linia de plutire, după pierderile masive înregistrate în ultimii ani.
Gigantul Ryanair zboară cu 300 avioane spre 186 de destinaţii din 30 de ţări. Recent, compania a anunţat o comandă de 180 de noi avioane Boeing, care vor fi livrate între 2014 şi 2018. Pentru acest an, operatorul estimează că va transporta 84,6 milioane de pasageri, în creştere de la 81 milioane trasportaţi anul trecut.
În trimestrul doi din 2014, profitul net al operatorului low-cost a urcat la 197 milioane de euro, în creştere cu 152% faţă de 78 milioane de euro, în perioada similară din 2013. În anul fiscal care se încheie în martie 2015, Ryanair ar urma să înregistreze un profit de 620 – 650 milioane de euro, în creştere faţă de precedenta estimare, de 580 – 620 milioane de euro, potrivit BBC.