O’Leary a arătat într-un interviu pentru Bloomberg că Ryanair va profita de incapacitatea mailor operatori, precum France-KLM Group, de a obţine profit pe cursele scurte şi de restrângerea operaţiunilor Alitalia în Italia, Iberia în Spania şi SAS în Scandinavia.
Ryanair intenţionează să ajungă la o flotă de peste 400 de avioane până în 2018 şi să îşi dubleze capitalizarea de piaţă, în prezent de 8,65 miliarde de euro, în aceeaşi perioadă.
Ulterior, Ryanair ar urma să se orienteze către curse transatlantice low-cost, pe măsură ce cererea şi preţurile avioanelor de capacitate mare va scădea, a spus O’Leary.
„Va exista o tendinţă ca operatorii mari să se retragă de pe rutele pe distanţe scurte, nerentabile, urmând să cedeze tot mai mult din cota de piaţă. Ritmul schimbării se va accelera. Următorii cinci ani vor fi foarte interesanţi şi nu am motive să plec”, a arătat şeful Ryanair.
Valoarea acţiunilor Ryanair s-a dublat din mai 2008.
În luna martie, Ryanair a comandat 175 de avioane Boeing 737-800 şi urmează că comande alte 100 de aparate, cel mai probabil 737 Max, valoarea totală a achiziţiilor, la preţurile din listă, fiind de peste 20 de miliarde de dolari.
Ryanair ar fi fost deja prezentă şi pe cursele pe distanţe lungi, dacă ar fi reuşit preluarea integrală a companiei Aer Lingus Group, al doilea mare operator aerian din Irlanda şi concurent al Ryanair pe distanţele scurte. Ryanair deţine o participaţie de 30% la Aer Lingus.
Oferta, care evalua Aer Lingus la 694 milioane de euro, a fost blocată în februarie de Comisia Europeană. Executivul UE a considerat că preluarea ar fi dus la creşterea tarifelor şi la reducerea opţiunilor călătorilor.