S-a deschis magazinul „cu cele mai mici preţuri din ţară”. Retailerul bucureştean Issa îşi încearcă norocul cu un nou format

Retailerul independent Issa, care operează cinci magazine în Capitală, a ieşit în provincie cu un nou tip de magazin. A inaugurat la Afumaţi un supermarket-cash&carry despre care managementul spune că are în momentul de faţă "cele mai bune preţuri din ţară".
Alina Stanciu - mar, 27 iun. 2017, 21:04
S-a deschis magazinul

Retailerul independent Issa, un business pornit de la o sală de internet controlat, potrivit termene.ro, de omul de afaceri Kadhem Samir Saher, a inaugurat pe 15 iunie, în comuna Afumaţi, un nou concept de magazin care îmbină caracteristicile unui cash&carry cu un supermarket. Este a şasea unitate a companiei care a activat până acum doar pe piaţa Capitalei cu patru supermarketuri de 300-600 de mp şi o unitate Express de 150 de mp. ” Este un magazin cu preţuri de angro de unde poţi cumpăra şi la bucată, fără vreo diferenţă de preţ. Dar focusul nostru sunt revânzătorii. Cred că în momentul de faţă avem cele mai mici preţuri din ţară”, a declarat pentru ECONOMICA.NET  Omar Al Jumaili, administratorul companiei.

Acesta ne-a explicat şi modul în care noul magazin are o asemenea ofertă de preţuri la cele 10-12.000 de produse de pe rafturi. Este vorba despre adaosuri mici, de angro, coroborat cu acumularea de stocuri şi contracte bune cu furnizorii locali care văd în astfel de proiecte o alternativă obligatorie la retailerii internaţionali.

„Nici furnizorii nu au preţuri aşa bune ca noi. Iar acest lucru se datorează faptului că am avut oferte bune (de la furnizori n.red) şi am creat stocuri la produsele de brand cu rulaje foarte mari. De asemenea, avem un adaos comercial foarte mic, specific magazinelor tip cash&carry şi contracte foarte bune de marketing. Foarte mulţi producători au sesizat pericolul creşterii agresive a retailului internaţional şi atunci nouă ne oferă bugete cu o susţinere foarte bună. Astfel, putem ţine preţul jos permanent pentru a ne concentra pe vânzarea engros”, explică managerul, care atrage atenţia asupra dezavantajului acestui concept. „Sigur, noi nu putem avea toata gama de produse ca într-un supermarket obişnuit, dar ai ceea ce îi trebuie clientului. O să vedem în funcţie de cerere şi ofertă. Putem aduce şi o gamă diversificată”, mai spune Jumaili, potrivit căruia noul magazin are o suprafaţă de vânzare  de aproximativ 700 de mp la care se adaugă un spaţiu pentru depozit, o carmangerie şi birouri. Investiţia necesară magazinului a fost de aproximativ 300.000 de euro, unitatea funcţionând într-un spaţiu închiriat.

Politică diferită pentru supermarketurile din Bucureşti

În ceea ce priveşte activitatea celor cinci magazine din Capitală, managementul retailerului susţine că a implementat pe piaţa locală politica celui mai bun raport calitate-preţ încă  din 2010, „înainte de Lidl” şi că va continua în acest trend.

„Milităm pe un bun raport calitate- preţ şi încercăm să educăm publicul să ceară produse de calitate pe care noi le aducem atât de la producători locali cât şi din import. Punctele noastre forte sunt faptul că suntem aproape de client, în zone comerciale bune, oferim diversitate, schimbăm gama de produse destul de des şi avem o sortimentaţie mare de 15-20.000 de articole, în funcţie şi de mărimea magazinului. De asemenea, dacă ne uităm la un preţ al coşului, avem preţuri foarte bune pentru că reuşim să cumpărăm la preţuri bune. Furnizorii ştiu deschiderea noastră, ştiu că avem un preţ corect şi mercantizare bună, aşa că primim oferte”, a mai decalarat Omar Al Jumaili.

În supermarketurile Issa, în jur de 70% dintre produse sunt alimentare, iar producătorii locali sunt o primă opţiune atunci când au marfa solicitată.

Anul trecut, retailerul alimentar a raportat o cifră de afaceri de peste 41 de milioane de lei, cu 13,4% mai mult faţă de anul anterior, mai ales ca urmare a scăderii TVA şi a creşterii consumului. „În principal, creşterea s-a datorat scăderii TVA şi creşterii consumului. Concurenţa este foarte mare pe piaţa de retail, de aceea, ca număr de clienţi am rămas la un nivel constant. Dar am îmbunătăţit contractele”, apreciază administratorul ISSA care nu vede noi investiţii, în Bucureşti, pe termen scurt. „Suntem în faza de consolidare. Noi investim cu finanţare proprie, aşa că nu ne putem extinde în mod agresiv”, mai spune Omar Al Jumaili, care crede mai degrabă în formatele tip supermarket decât în cele mici, tip express.

Te-ar mai putea interesa și
Marcel Ciolacu a fost desemnat prim-ministru
Marcel Ciolacu a fost desemnat prim-ministru
Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Marcel Ciolacu drept prim-ministru al României...
STB SA are un nou director executiv: Alexandru Coșocariu
STB SA are un nou director executiv: Alexandru Coșocariu
Societatea de Transport București (STB) SA are un nou director executiv: Alexandru Coșocariu. Acesta a mai deținut funcții ...
China a furnizat informații și documente într-o anchetă privind secționarea a doua cabluri submarine în Marea Baltică
China a furnizat informații și documente într-o anchetă privind secționarea a doua cabluri submarine în Marea Baltică
China a furnizat informaţii şi documente unei anchete comune privitoare la două cabluri submarine secţionate din Marea ...
Drumul Expres Bacău – Piatra Neamț ar putea fi prima șosea de mare viteză construită cu deținuți, după Revoluție
Drumul Expres Bacău – Piatra Neamț ar putea fi prima șosea de mare viteză construită cu deținuți, după Revoluție
Compania Națională de Investiții Rutiere a inițiat un parteneriat cu Administrația Națională a Penitenciarelor pentru ...