S-a lansat aplicația care rezolvă rapid problemele cu cazarea. Funcționează și pentru complexurile rezidențiale

Doi tineri antreprenori români au lansat o aplicație care își propune să reducă substanțial timpii de răspuns în cazul solicitărilor sau plângerilor făcute de clienți cazați în hoteluri și aparthoteluri, dar și cele ale rezidenților din complexuri imobiliare.
Economica.net - Dum, 15 sept. 2024, 12:07
S-a lansat aplicația care rezolvă rapid problemele cu cazarea. Funcționează și pentru complexurile rezidențiale

Sistemul Menteno, implementat deja în trei hoteluri cu peste 180 de camere și un complex rezidențial cu 30 de apartamente, optimizează gestionarea solicitărilor printr-un proces în trei pași: oaspeții scanează un cod QR disponibil în cameră, echipa primește instant sarcinile atribuite, iar managerul supervizează toate activitățile în timp real. Acest flux de lucru eficient asigură un răspuns rapid și precis la solicitările clienților, contribuind la îmbunătățirea experienței acestora, transmit reprezentanții firmei.

Ne-am angajat să oferim un produs care nu doar că îndeplinește standardele ridicate ale industriei, dar care și anticipează nevoile viitoare ale pieței. Având o vastă experiență în designul de produs, am dezvoltat o platformă intuitivă și ușor de utilizat, pentru a corespunde nevoilor complexe ale industriei HoReCa, declară Alberto Valentin Cococi, co-fondator Menteno.

Platforma este creată cu un focus principal pe sectorul HoReCa, fiind ideală pentru hoteluri, pensiuni și complexe de apartamente, dar versatilitatea sa o face aplicabilă și în alte unități organizate similar, cum ar fi spitalele, căminele studențești, clădirile de birouri cu spații închiriate și centrele de îngrijire sau rezidențiale. Aceasta optimizează alocarea resurselor prin direcționarea automată a solicitărilor către personalul disponibil. Mai mult decât atât, managerii beneficiază de o vizibilitate crescută asupra tuturor operațiunilor, putând extrage rapoarte detaliate pentru îmbunătățirea serviciilor și evaluarea performanței angajaților. În același timp, angajații beneficiază de un flux de lucru mai organizat, contribuind la un mediu de lucru mai productiv.

Recenziile negative taie din profitul operatorilor

Un studiu realizat de Harvard Business School arată că recenziile negative pot reduce profitul anual cu un procent semnificativ, deși procentele exacte pot varia în funcție de locație, mărimea hotelului și alți factori specifici industriei.[1] Deşi în prezent majoritatea hotelurilor folosesc metode rudimentare de comunicare pentru a soluţiona cererile și feedback-ul clienţilor, precum Excel şi Whatsapp, 60% dintre managerii de hotel preconizează că automatizarea operațiunilor va avea un impact pozitiv asupra experienței de cazare, iar 56% se așteaptă ca această transformare să conducă la creșterea profiturilor, conform unui studiu realizat de una dintre cele mai mari companii de consultanță la nivel global.

În acest context, afirmă cei de la Menteno, aplicația introduce un sistem avansat de gestionare a cererilor oaspeților, automatizând un sistem bazat pe tehnologia QR pentru a simplifica interacțiunile cu reprezentanții HoReCa, dar și pentru a îmbunătăți timpul de răspuns al acestora către clienți și gestionarea sarcinilor interne. Oaspeții pot transmite orice solicitare prin platforma dedicată, fără crearea unui cont sau descărcarea unei aplicații către personalul calificat, reducând astfel timpii de așteptare de la câteva ore, la câteva minute.

Adaptarea continuă și deschiderea față de noi tehnologii este esențială în orice domeniu, dar în special în industria HoReCa. Soluția noastră vine, în principal, ca răspuns la provocările hotelierilor care au nevoie de o platformă care să le permită gestionarea mai eficientă a tuturor operațiunilor. Estimăm că Menteno va permite eficientizarea operațiunilor și îmbunătățirea timpului de răspuns față de solicitările oaspeților cu până la 80%, de la câteva ore, până la câteva minute”, declară Adrian Furtună co-fondator Menteno.

 

Te-ar mai putea interesa și
Important pentru toți șoferii. Prețuri RCA plafonate până în 2025. Care este referința în funcție de mașină și șofer
Important pentru toți șoferii. Prețuri RCA plafonate până în 2025. Care este referința în funcție de mașină și șofer
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis să recomande Guvernului să prelungească HG prin care au fost plafonate tarifele RCA la nivelul prețurilor de vânzare din 28 februarie 2023,......
Guvernul de la Kiev anunță că economia Ucrainei a crescut cu 3,9% în primele opt luni din 2024
Guvernul de la Kiev anunță că economia Ucrainei a crescut cu 3,9% în primele opt luni din 2024
PIB-ul Ucrainei a crescut în ritm anual cu 3,9% în primele opt luni din 2024, a anunţat miercuri ministrul Economiei, ...
Ţările de Jos cer Comisiei Europene o derogare de la regulile UE privind acordarea dreptului de azil pentru migranți
Ţările de Jos cer Comisiei Europene o derogare de la regulile UE privind acordarea dreptului de azil pentru migranți
Ţările de Jos au cerut o derogare (opt-out) de la aplicarea regulilor UE privind azilul pentru migranţi, după ce noul ...
Președintele Curții de Conturi, Mihai Busuioc: Am schimbat paradigma în care se realizează auditul public extern în România. Noile metodologii respectă standardele internaţionale de audit
Președintele Curții de Conturi, Mihai Busuioc: Am schimbat paradigma în care se realizează auditul public extern în ...
Curtea de Conturi a României a schimbat paradigma în care se realizează auditul public extern în România, iar noile ...