“IMPORTANT! Lista proiectelor admise spre finanțare în prima sesiune a programului ELECTRIC UP a fost publicată pe site-ul ministerului Energiei la adresa: https://energie.gov.ro/ElectricUp/.(…) Totodată, a fost publicată și lista proiectelor respinse, tot la adresa : https://energie.gov.ro/ElectricUp/” arată Ministerul Energiei.
“Urmează semnarea contractului de finanțare. Contractul de finanțare este transmis prin intermediul platformei informatice, iar termenul de semnare este de 5 zile lucrătoare, începând cu ziua următoare zilei de comunicare a deciziei autorității.Comunicarea cu toți operatorii economici admiși spre finanțare se va menține prin intermediul platformei informatice, urmând etapa de contractare și etapa de implementare a proiectului de investiții, conform prevederilor Ghidului de finanțare”, mai arată instituția.
“Evaluarea dosarelor depuse pentru finanțare în Programul Electric-Up a început pe data de 09.04.2021, odată cu configurarea accesului în Platforma informatică dedicată programului. Până în acest moment au fost analizate toate dosarele și transmise către aplicanți 12.637 de solicitări pentru clarificare și completare”, mai arată Ministerul Energiei.
Prin Programul Electric-Up se acordă un ajutor de minimis întreprinderilor mici şi mijlocii precum şi beneficiarilor operatori economici care activează în domeniul HoReCa, în sumă maximă de 100.000 euro/beneficiar, reprezentând un suport financiar de până la 100% din valoarea cheltuielilor eligibile.
Finanţarea acordată în cadrul programului este destinată instalării sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică cu o putere instalată cuprinsă între 27 kWp şi 100 kWp necesară consumului propriu şi livrarea surplusului în Sistemul energetic naţional şi a staţiilor de reîncărcare de 22 kW pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in.