S&P ar putea retrograda ratingul Marii Britanii înainte ca termenii Brexitului să fie cunoscuţi

Agenţia de evaluare S&P Global ar putea să nu aştepte stabilirea termenilor divorţului dintre Marea Britanie şi Uniunea Europeană înainte de a lua o decizie cu privire la ratingul suveran al Marii Britanii, cel mai probabil o decizie de retrogradare, a declarat marţi directorul diviziei de ratinguri suverane de la S&P, Moritz Kraemer, transmite Reuters.
Economica.net - mar, 20 iun. 2017, 11:51
S&P ar putea retrograda ratingul Marii Britanii înainte ca termenii Brexitului să fie cunoscuţi

Imediat după votul din luna iunie a anului trecut în favoarea Brexitului, S&P Global a coborât ratingul Marii Britanii cu două trepte, până la ‘AA’ cu perspectivă negativă.

Întrebat dacă S&P va aştepta finalizarea negocierilor pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană pentru a adopta o nouă acţiune vizând ratingul de ţară, Moritz Kraemer a răspuns: ‘nu, nu trebuie să aşteptăm(…)Vom revizui ratingul Marii Britanii la fiecare şase luni, şi dacă va fi necesar chiar mai des. Vom urmări implicaţiile economice, implicaţiile pentru finanţele publice, implicaţiile constituţionale precum situaţia din Scoţia şi lucruri precum moneda şi dacă îşi va menţine statul de valută de rezervă’. Kraemer a mai spus că cel mai probabil următoarea acţiune asupra ratingului Marii Britanii va fi una de retrogradare, având în vedere că în prezent perspectiva asociată este una negativă.

Negocierile pentru o ‘retragere ordonată’ a Marii Britanii din Uniunea Europeană au fost lansate luni la Bruxelles de negociatorul-şef al blocului comunitar, Michel Barnier, şi ministrul britanic pentru Brexit, David Davis, într-o primă întâlnire pentru a stabili priorităţile procesului de divorţ.

Se aşteaptă ca Londra să părăsească UE la sfârşitul lunii martie 2019, adică la doi ani după declanşarea oficială a procedurii de ieşire de către premierul Theresa May la 29 martie.

Te-ar mai putea interesa și
Crizele întăresc „regatul cocainei”. Piaţa globală a spart noi recorduri în 2023 (raport ONU)
Crizele întăresc „regatul cocainei”. Piaţa globală a spart noi recorduri în 2023 (raport ONU)
Producţia, confiscarea şi consumul de cocaină au bătut noi recorduri în 2023, crima organizată fiind alimentată de crize, conform raportului anual al Biroului Naţiunilor Unite pentru Droguri......
Moartea cărbunelui în UE. Consumul şi producţia au ajuns la cele mai scăzute valori, în 2024
Moartea cărbunelui în UE. Consumul şi producţia au ajuns la cele mai scăzute valori, în 2024
Producţia şi consumul de cărbune în Uniunea Europeană au înregistrat cele mai scăzute niveluri în 2024, ajungând ...
Criză în România – Încă o gaură. Cel mai mare deficit de cont curent din UE, în primul trimestru din 2025 (date Eurostat)
Criză în România – Încă o gaură. Cel mai mare deficit de cont curent din UE, în primul trimestru din 2025 (date ...
Uniunea Europeană a înregistrat un excedent de cont curent de 114 miliarde de euro (2,5% din PIB) în primul trimestru ...
Mediul privat începe să fiarbă: O firmă din Mureș intră în grevă fiscală ca urmare a noilor taxe. Mesaj dur către autorități
Mediul privat începe să fiarbă: O firmă din Mureș intră în grevă fiscală ca urmare a noilor taxe. Mesaj dur către ...
O firmă din Mureș a transmis presei un comunicat în care anunță că intră în grevă fiscală ca urmare a noilor taxe ...