Sacha Michaud, co-fondator Glovo: ”Investim anul acesta 80 mil. euro în România, a treia piață din cele 25 unde operăm”. Ce planuri are compania

Aplicația de livrări Glovo va investi în acest an 80 milioane de euro în România, piața locală fiind a treia ca importanță din cele 25 unde activează compania spaniolă, a declarat, într-o conferință de presă, Sacha Michaud, co-fondator Glovo.
Lidia Neagu - mie, 08 iun. 2022, 21:48
Sacha Michaud, co-fondator Glovo: ”Investim anul acesta 80 mil. euro în România, a treia piață din cele 25 unde operăm”. Ce planuri are compania

”Investim foarte mult în România, vom investi peste 80 de milioane de euro în acest an. Este o investiție majoră și include echipa, marketing, operațiuni. Echipa din România este uimitoare și una dintre cele mai performante pe care le avem în grup. De altfel, România este a treia piață pentru noi din cele 25 în care operăm, după Spania și Italia. Chiar și Bucureștiul este Top 3 orașe globale ca număr de tranzacții”, a declarat Sacha Michaud, co-fondator Glovo.

Aplicația este prezentă la noi în țară din anul 2018. În prezent, are peste 250 de angajați, 10.000 de parteneri, și a fost descărcată deja de peste 5 milioane de utilizatori, una dintre cele mai descărcare aplicații la nivel național. De asemenea, Glovo lucrează cu peste 100 de companii de curierat care, la rândul lor, au mai mult de 6.500 de curieri activi pe săptămână, iar flota este în proporție de 80% formată din mașini și 20% din biciclete. La nivel global, aplicația de livrări este prezentă în peste 3.500 de orașe din 25 de țări, are 3.500 de angajați și peste 75.000 de curieri activi lunar.

Compania a deschis de curând în București biroul regional pentru Europa de Sud-Est, cel mai mare din regiune, în proiectul U Center, situat în zona Tineretului. Însă, spre finele anului Glovo urmează să își relocheze birourile într-o altă clădire, tot în proiectul U Center, în amenajarea căruia va investi aproximativ o jumătate de milion de euro.

Planurile Glovo în România mai includ extinderea până la finele anului în alte circa 30 de orașe astfel încât să fie prezentă în circa 80-90 de localități. Compania vizează orașe de peste 10.000 de locuitori, cu scopul final de a avea drept clienți peste 50% din populația activă a României.

”Pentru a acoperi acel procent de peste 50% din populația activă, trebuie să te extinzi în mai multe orașe. Suntem în 65 până acum și, până la sfârșitul anului, am vrea să ajungem în 80-90 de orașe. Devine foarte complex să scalezi în fiecare oraș. E ca și când ai deschide într-o țară nouă. Fiecare oraș are logistica lui, provocările lui, trebuie să fidelizezi clienții”, a spus Iustinian Belghir, General Manager Glovo pentru România, prezent, de asemenea, la conferința de presă.

”Este un pariu mare, nu ai foarte multe restaurante, nu ai foarte mulți livratori, dar considerăm că putem să construim un business și acolo”, a adăugat, la rândul său, Victor Răcariu – Regional General Manager.

Compania a dezvoltat și un serviciu de fast delivery prin care dorește să facă livrarea ultra rapidă pentru produse pe care clientul le dorește în 10-15 minute. În plus, Glovo intenționează să dezvolte verticalele de health și de retail.

Mai mult, Glovo vrea să ofere software și logistică independentă prin care fiecare afacere, indiferent că lucrează sau nu cu Glovo, să își poată gestiona propriul business.

”De asemenea, ne mândrim că în România suntem aplicația cu cei mai mulți parteneri de top. Avem aproape toate lanțurile de supermarketuri și hipermarketuri pentru care livrăm în aplicație”, a adăugat Iustinian Belghi.

Totodată, Glovo vrea să crească retenția utilizatorilor și recurența cu care aceștia comandă prin aplicație. În prezent, 80% dintre comenzi sunt pentru mâncare.

”În această fază post pandemică, ne uităm foarte mult la recurență și la cum putem să creștem retenția utilizatorilor. Acest lucru îl poți face aducând categorii noi și respectând promisiunea față de clienți că livrezi ceea ce ai scris în aplicație în 30 de minute”, a completat Iustinian Belghir.

Te-ar mai putea interesa și
Noi probleme pentru Europa. Ucraina refuză să semneze un nou acord de tranzit de gaze. Dificultăți pentru Slovacia, Austria și Cehia
Noi probleme pentru Europa. Ucraina refuză să semneze un nou acord de tranzit de gaze. Dificultăți pentru Slovacia, Austria ...
Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat joi că nu mai este timp în acest an pentru a semna un nou acord de tranzit de gaze cu Ucraina şi a dat vina pe Kiev pentru refuzul de a prelungi......
Încă președintele american Joe Biden i-a propus lui Putin, în 2021, să amâne aderarea Ucrainei la NATO cu 10-15 ani
Încă președintele american Joe Biden i-a propus lui Putin, în 2021, să amâne aderarea Ucrainei la NATO cu 10-15 ani
Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat joi că omologul său american Joe Biden i-a propus în 2021 să amâne aderarea ...
O țintă aeriană de mici dimensiuni, probabil o dronă, a intrat ieri 6 km în spațiul aerian național
O țintă aeriană de mici dimensiuni, probabil o dronă, a intrat ieri 6 km în spațiul aerian național
Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a anunţat că o ţintă aeriană de mici dimensiuni a intrat şase kilometri în ...
Lipsesc mai multe medicamente pentru bolnavii de cancere. Cauzele discontinuităţilor, explicate de Ministerul Sănătăţii
Lipsesc mai multe medicamente pentru bolnavii de cancere. Cauzele discontinuităţilor, explicate de Ministerul Sănătăţii
În rapoartele transmise de Agenţia Naţională a Medicamentului au fost identificate discontinuităţi pentru medicamente ...