Safetech Innovations, cu birouri în Bucureşti, Londra şi Abu Dhabi, raportează venituri de 30,2 milioane de lei în primul semestru, un plus de 53% , şi un profit net de 6,1 milioane de lei

Safetech Innovations, companie românească de securitate cibernetică listată la Bursa de Valori București, cu birouri în București, Londra și Abu Dhabi, raportează venituri de 30,2 milioane de lei la nivel individual în primul semestru din 2024, în creștere cu 53% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.
Lidia Neagu - mie, 28 aug. 2024, 12:19
Safetech Innovations, cu birouri în Bucureşti, Londra şi Abu Dhabi, raportează venituri de 30,2 milioane de lei în primul semestru, un plus de 53% , şi un profit net de 6,1 milioane de lei

Cifra de afaceri s-a majorat cu 68% în perioada analizată la de 22,7 milioane de lei, iar profitul net a fost de 6,1 milioane de lei, o apreciere cu 58% față de primele șase luni din 2023.

Prima jumătate a anului 2024 a fost marcată de realizări notabile pentru Safetech Innovations, demonstrând din nou dedicarea noastră fermă față de creșterea sustenabilă și inovația în domeniul securității cibernetice. Cu o evoluție pozitivă solidă înregistrată atât la nivel individual, cât și consolidat, activitatea din primul semestru din 2024 reflectă angajamentul nostru de a eficientiza strategiile operaționale și de a îmbunătăți performanța financiară la nivel local și în cadrul entității din Marea Britanie. Prin urmare, rezultatele generate în prima jumătate a anului ne dau încredere că suntem pe drumul cel bun pentru a ne îndeplini obiectivele financiare stabilite în bugetul de venituri și cheltuieli aprobat în cadrul AGA de la sfârșitul lunii aprilie a acestui an. În plus, rămânem optimiști în ceea ce privește perspectivele pentru a doua jumătate a anului, fiind angrenați în patru proiecte cu fonduri europene, precum și în alte proiecte din sfera securității cibernetice furnizate clienților din industrii diverse. Ne menținem angajamentul față de eficiența operațională, dar în același timp, vom urmări să valorificăm oportunitățile existențe în sectorul nostru”, a declarat Victor Gânsac, Președinte Consiliu de Administrație și CEO al Safetech Innovations.

În primul semestru din 2024, la nivel individual, serviciile de securitate cibernetică au contribuit cu 31% la cifra de afaceri totală, iar implementarea soluțiilor de securitate cibernetică cu 69%. De asemenea, în primele șase luni ale anului, compania a atras în portofoliu 18 clienți noi de pe piața românească.

La nivel consolidat, unde este inclusă performanța înregistrată de entitatea din Marea Britanie, Safetech UK, compania a realizat venituri de 30,6 milioane de lei, o creștere de 56% față de primul semestru din 2023, și o cifră de afaceri de 23,2 milioane de lei, o majorare cu 72% comparativ cu prima jumătate a anului trecut. Profitul net a ajuns la 4,2 milioane de lei, o creștere cu 186% față de primele șase luni din 2023. Prin urmare, strategia implementată de conducerea Safetech Innovations la începutul anului 2024 pentru această entitate, de concentrare pe un volum mai mare de contracte cu valoare mai mică, începe să genereze rezultate pozitive.

În prezent, echipele din cadrul companiei sunt angrenate în patru proiecte cu fonduri europene în valoare totală de peste 10 milioane de lei. De asemenea, la finalul lunii iulie, Safetech Innovations a câștigat un nou contract semnificativ pentru un proiect de cercetare-dezvoltare, finanțat în cadrul Planului Național de Cercetare-Dezvoltare și Inovare Pentru Perioada 2022 – 2027 (PNCDI IV), în valoare totală de 13 milioane de lei, din care bugetul atribuit companiei reprezintă 7 milioane de lei.

Safetech Innovations este listată pe Piața Principală a Bursei de Valori București începând cu data de 6 februarie 2023 și se tranzacționează sub simbolul SAFE.

Safetech Innovations S.A. furnizează, din 2011, servicii și soluții de securitate cibernetică adaptate nevoilor fiecărei organizații. Portofoliul de servicii și soluții al companiei include consultanță pentru guvernanța, managementul riscului și conformitate (GRC) în securitate, testare de securitate și managementul vulnerabilităților, soluții de securitate, servicii profesionale, servicii externalizate de securitate, aplicații software proprii pentru securitate cibernetică.

Safetech Innovations are relații de parteneriat cu o serie de companii cu rol determinant în domeniul securității cibernetice, precum CheckPoint, DarkTrace, Microsoft, Splunk, Fidelis, HID, Cynet. Cu peste 60 de angajați, compania are echipe dedicate de cercetare și dezvoltare de produse software de securitate cibernetică, de implementare și suport de soluții de securitate și, respectiv, de tip Computer Emergency Response Team (CERT).

Compania are clienți din domeniile utilități, sănătate, asigurări, producție industrială, retail, sector public. De asemenea, șapte din cele mai mari zece bănci din România au ales Safetech ca furnizorul lor de servicii de securitate cibernetică. Safetech Innovations a fost implicată în peste o sută de proiecte pentru securizarea infrastructurilor critice derulate în Statele Unite, Canada, Brazilia, Maroc, Uniunea Europeană, Singapore, Filipine, India, China și Noua Zeelandă.

Te-ar mai putea interesa și
Ministerul Finanțelor a publicat ordinul care stabilește procedura de anulare a unor datorii către stat
Ministerul Finanțelor a publicat ordinul care stabilește procedura de anulare a unor datorii către stat
Ministerul Finanţelor (MF) a publicat vineri ordinul care stabileşte procedura de anulare a unor datorii pentru persoane fizice şi juridice, măsuri reglementate prin OUG 107/2024, care a intrat......
Țările de Jos vor să introducă noi măsuri de limitare a migrației, inclusiv un moratoriu asupra cererilor de azil
Țările de Jos vor să introducă noi măsuri de limitare a migrației, inclusiv un moratoriu asupra cererilor de azil
Guvernul olandez a informat vineri că intenţionează să introducă în lunile următoare o serie de măsuri de limitare ...
Rusia a produs începând din 2023 o dronă kamikaze folosind tehnică furnizată de China – surse Reuters
Rusia a produs începând din 2023 o dronă kamikaze folosind tehnică furnizată de China – surse Reuters
Rusia a început să producă anul trecut o nouă dronă de atac cu rază lungă de acţiune, Garpiya-A1, folosind motor ...
Ciolacu: Nicio pensie nu scade în urma recalculării, inclusiv în cazul pensionarilor care au activat în condiții grele de muncă
Ciolacu: Nicio pensie nu scade în urma recalculării, inclusiv în cazul pensionarilor care au activat în condiții grele ...
Premierul Marcel Ciolacu a avut vineri, la Suceava, o întâlnire cu reprezentanţii minerilor în urma căreia a afirmat ...