Apple a investit 500 de milioane de dolari în facilitatea de safir din Arizona, aparent pentru a produce material pentru ceea ce au devenit iPhone 6 şi iPhone 6 Plus.
Totuşi, la scurt timp după această investiţie, a devenit clar faptul că instalaţia nu ar fi în măsură să producă cantitatea de safir de care ar avea Apple nevoie. De atunci, Apple nu mai arată mare interes în folosirea safirului pentru a acoperi producţia de iPhone-uri, optând în schimb pentru cea mai recentă versiunea de Gorilla Glass Corning.
Noobz.ro a prezentat o re-examinare a situaţiei utilizării safirului pentru dispozitivele mobile. Din cercetarea acestora, se pare că producătorii vor rămâne la utilizarea sticlei pe dispozitivele standard din categoria smartphone-urilor şi tabletelor, în timp ce safirul va fi folosit cel mai des pentru dispozitivele portabile care au nevoie de o durabilitate mai mare, cum este în cazul Apple cu cele două modele high-end.
Citeşte mai departe pe Noobz.ro care este diferenţa dintre ecranul de sticlă şi cel de safir şi află care sunt recomandările specialiştilor.