Întrebat dacă şi reporterii de teren ai TVR vor fi afectaţi de disponibilizări, Săftoiu a răspuns că „nu se fac privilegii”.
„Această măsură de restructurare vizează, în întregul său, corpul salariaţilor din SRTv. Este vorba despre cei 3.302 oameni care lucrează, cu carte de muncă, în SRTv. Nu se fac nici privilegii şi nici derogări de la acest program de restructurare”, a afirmat Săftoiu, la Palatul Parlamentului.
De asemenea, Săftoiu şi-a exprimat speranţa că selecţia de personal în vederea disponibilizărilor va fi reanalizată de noul Consiliu de Administraţie, astfel încât până la sfârşitul anului 2012 să fie puse „în acord toate doleanţele, dar şi toate imperativele procesului de restructurare”.
„În ceea ce priveşte programul de redresare economică, sunt convins că noul CA va reanaliza pagină cu pagină documentaţia cu privire la selecţia de personal, că vor fi aduse toate îmbunătăţirile şi corecţiile necesare în urma dialogului structurat pe care îi invit să-i aibă cu noi protestatarii,salariaţii Televiziunii Române, în aşa fel încât, până la sfârşitul anului, să avem posibilitatea să punem în acord toate doleanţele, dar şi toate imperativele procesului de restructurare şi să trecem cu bine această perioadă foarte dificilă pentru TVR”, a arătat Claudiu Săftoiu.
El a reiterat că decalarea calendarului selecţiei s-a produs, însă „nu este vorba despre o stopare”.
„Este vorba despre o prelungire a termenului de stabilire şi finalizare a documentaţiei cu privire la înscrierea în selecţia de personal. Este de datoria noului Consiliu de Administraţie să ia toate aceste aspecte în atenţie şi să producă cât mai curând posibil clarificările necesare încât să nu mai aibă loc posibile inadvertenţe, inegalităţi în declanşarea procesului de selecţie”, a mai arătat Săftoiu.
În context, Claudiu Săftoiu le-a prezentat scuze salariaţilor televiziunii publice pentru anumite afirmaţii generalizatoare făcute de el.
„Într-o anumită exprimare publică am folosit expresii inadecvate, calificative şi epitete pentru o minoritate din cadrul salariaţilor Televiziunii Române. Nu am generalizat în niciun fel, dar pentru că am observat că domniile lor se simt lezaţi, le cer scuze public. Lucrurile acesta însă nu mă opresc să remarc faptul că rămân în Televiziunea Română oameni care nu sunt demni să poarte numele de salariaţi, angajaţi ai TVR”, a mai afirmat Săftoiu.
Claudiu Săftoiu a fost ales, marţi, de membrii noului Consiliu de Administraţie, în funcţia de preşedinte-director general al SRTv.
Parlamentarii nu s-au reunit, însă, în cvorum, la plenul comun al Legislativului, pentru a vota numirea lui Săftoiu în fruntea SRTv.
Anterior, în aceeaşi zi, plenul reunit al Parlamentului a validat noua componenţă a Consiliului de Administraţie al SRTv, Claudiu Săftoiu fiind membru al CA, din partea PNL.