Compania este parte a grupului francez Saint-Gobain şi a intrat pe piaţa din România în 2005, fiind una dintre cele mai mari investiţii greenfield pe piaţa locală de după anul 1990.
Inaugurată în 2007 în urma unei investiţii de 135 de milioane de euro, fabrica a fost construită pentru dezvoltarea unei linii de sticlă float, pentru ca în 2008 să fie pusă în funcţiune linia de acoperiri metalice.
În 2013, prin alocarea de fonduri în valoare de şase milioane de euro, a fost inaugurată şi o line de sticlă laminată.
Capacitatea de producţie a fabricii din Călăraşi este de 21 milioane de metri pătraţi de sticlă float, dintre care zece milioane de metri pătraţi fiind supuse unui proces de acoperire metalică în cadrul liniei de sputerizare magnetronică, iar alte două milioane de metri pătraţi de sticlă float sau sputerizată urmează să intre pe linia de laminare.
Potrivit reprezentantului companiei, 40 de procente din producţie este direcţionată pe piaţa locală, restul fiind exportate în 42 de ţări între care Bulgaria, Turcia, Serbia, Ucraina, Republica Moldova, Grecia şi Croaţia.
Pe plan local, sticla produsă la Călăraşi este folosită în toate segmentele de piaţă, 50 de procente din producţie fiind direcţionată către proiecte din segmentul rezidenţial, urmând îndeaproape un volum specific de vânzări şi pe segmentul office.
Referitor la cifrele de afaceri ale companiei, Norbert Teschner a afirmat că în 2016 compania mizează pe un avans al business-ului cu 9-10 procente comparativ cu 2015, când Saint-Gobain Building Glass România a avut o cifră de afaceri de aproximativ 72 milioane de euro.
‘Pentru 2018 avem în plan inaugurarea unei noi linii de producţie de sticlă specială pentru parbrize, cu o capacitate de 500.000 de parbrize anual’, a spus Norbert Teschner.
Saint-Gobain Glass este o companie specializată în producţia de materiale de construcţii şi de sticlă, având o tradiţie de peste 350 de ani în cadrul grupului francez Saint-Gobain, care a avut vânzări globale de 39,6 miliarde de euro în 2015.