Asociaţia Salariaţilor PAS Artego are deja peste 70% din acţiuni şi încearcă să se protejeze împotriva ofensivei omului de afaceri Cătălin Chelu, cunoscut pentru operaţiunile sale de preluare directă sau indirectă a companiilor controlate de salariaţi.
Cătălin Chelu controlează deja indirect aproape 6% din acţiunile Artego Tg Jiu (simbol bursier ARTE), prin compania Electroargeş Curtea de Argeş (ELGS). Pe aceasta din urmă Cătălin Chelu şi-o dispută cu Tudor Dumitru, un alt investitor activ la Bursă.
Adunarea generală a acţionarilor care va decide răscumpărarea a 10% din acţiunile ARTE va avea loc pe 12 septembrie, potrivit raportului trimis la Bursa de valori Bucureşti (BVB).
Preţul maxim de răscumpărare va fi de 6,5 lei/ acţiune, iar operaţiunea are ca scop „distribuirea către administratori, directori şi angajaţi“ şi va avea loc parcursul următoarelor 18 luni.
La preţul maxim al operaţiunii, compania este evaluată la aproape 65 de milioane de lei, de 1.5 ori mai mult decât valoarea de piaţă prezentă de la bursă.
Pentru a se declanşa competiţia pentru preluarea companiei, însă, ar trebui mai întâi ca PAS să se desfiinţeze şi acţiunile să fie distribuite membrilor, ceea ce nu urmează să se întâmple prea curând, potrivit declaraţiei date recent, pentru ECONOMICA.NET, de către un oficial al companiei.
Totuşi, Asociaţia Salariaţilor (PAS) şi-a plătit datoriile cu care a achiziţionat pachetul de 70% din acţiunile ARTE, iar acum membrii PAS sunt tentaţi cu preţurile mari ale acţiunilor, pentru a vinde. Restul acţiunilor sunt împrăştiate pe piaţă şi pe ele se bat liderii Artego şi Cătălin Chelu, potrivit unor surse apropiate „competiţiei“.
Profitul net pe 2011, de 4,4 milioane de lei, a fost cu peste 90%, iar afacerile au crescut anul trecut cu 30,5%, până la mai mult de 198 de milioane de lei.
Profitul pe primul trimestru (2 milioane de lei) este deja de aproape jumătate din cel din întreg anul trecut, iar cifra de afaceri de 48,5 de miliane este „în grafic“.
Mâine urmează să fie anunţate rezultatele pe Semestrul 1.