Salariaţii de la Oltchim sunt nemulţumiţi de rezultatul negocierilor cu autorităţile judeţene
„A fost o şedinţă destul de lungă la care s-a vorbit chiar şi cu prim-ministrul Victor Ponta cerându-i-se acestuia soluţii pentru repornirea combinatului măcar la capacitate de 65%. Din păcate nu s-au putut obţine răspunsuri ferme aşa că oamenii sunt nemulţumiţi şi vor continua protestul chiar şi prin greva foamei. Din câte am înţeles cinci deja au intrat în greva foamei”, a declarat pentru AGERPRES liderul Sindicatului Liber Oltchim, Mihai Diculoiu.
Totuşi în urma şedinţei de luni s-a decis ca avansul pe luna septembrie să fie achitat până pe 15 noiembrie, iar lichidarea până pe 27 noiembrie.
Reprezentanţii judeţului Vâlcea, preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Cîlea, prefectul Mircea Natolu şi senatorul social-democrat Laurenţiu Coca au fost huiduiţi de cei 350 de protestatari atât înainte de începerea şedinţei, cât şi la terminarea acesteia, salariaţii acuzându-i că au făcut promisiuni fără acoperire.
Combinatul Oltchim funcţionează în prezent la 10% capacitate de producţie şi ar avea nevoie, potrivit salariaţilor, de cel puţin 40 milioane de euro pentru tot capitalul de lucru.
Combinatul vâlcean Oltchim a traversat începând cu luna august o perioadă dificilă ajungând chiar să fie închis din cauza datoriilor de peste 500 milioane de euro. În luna septembrie combinatul a trecut şi printr-o tentativă nereuşită de privatizare iar în octombrie s-a reuşit pornirea secţiei de electroliză cu membrană ceea ce reprezintă 10% din capacitatea societăţii şi un număr de 800 de angajaţi efectiv la muncă din totalul de 3.300.