Salariații OMV Petrom ies în stradă. De miercuri încep pichetarea sediului. Ce spun oficialii companiei

Câteva sute de salariați OMV Petrom vor picheta sediul central Petrom City din București și sediile asset-urilor OMV Petrom din Suplacu de Barcău (Asset 1 Crișana Banat), Pitești (Asset 3 Muntenia Vest), Ploiești (Asset 7 Muntenia), Buzău (Asset Moldova), Craiova (Asset Oltenia), Constanța (Asset 10 Petromar), precum și Rafinăria Petrobrazi, a anunțat astăzi Sindicatul Național Petrom prin intermediul unui comunicat de presă. Mai jos, puteţi citi şi comunicatul companiei OMV Petrom cu privire la protestul salariaţilor.
Cristian Negrei - mar, 05 dec. 2023, 18:12
Salariații OMV Petrom ies în stradă. De miercuri încep pichetarea sediului. Ce spun oficialii companiei

Sindicaliștii OMV Petrom vor picheta începând de miercuri sediile companiei, între orele 10 și 12, și vor continua acțiunea de protest și pe 07, 12, 13, 14, 19, 20.12.2023.

Salariații sunt nemulțumiți de oferta făcută de companie în cadrul negocierilor pentru semnarea noului contract colectiv de muncă, unde majorările lefurilor nu sunt corelate la crelterile de prețuri.

„Printre nemulțumirile salariaților care au determinat aceste proteste se numără oferta jignitoare propusă pentru evoluția viitoare a veniturilor, sub rata inflației, valoarea rușinos de mică a tichetului de masă, scăderea valorii de compensare a biletelor de tratament, periclitând refacerea capacității de muncă a angajaților”, se precizează în comunicatul transmis de companie.

Potrivit SNP, prin această ofertă OMV Petrom desconsideră aportul salariaților la consolidarea poziției de lider al companiei în industria de profil și la profitul de 2,5 miliarde de lei la nivelul primelor nouă luni din 2023.

„(…) pe 6 decembrie 2023, într-o zi specială dedicată bucuriei și generozității de Moș Nicolae, membrii sindicatului nostru se adună în fața sediilor OMV Petrom, în loc să sărbătorească oferind cadouri copiilor, oamenii se simt nevoiți să iasă în stradă pentru a-și face auzită vocea. Într-un spirit al solidarității și al speranței, cerem respectul pentru munca noastră asiduă, corelarea veniturilor cu efortul depus și cu profitul pe care l-am generat. Solicităm angajatorului o creștere salarială adecvată peste rata inflației. Împreună, ca membri ai Sindicatului Național Petrom, ne facem cunoscute doleanțele în speranța că veți conștientiza importanța importanța și tradiția acestor drepturi”, a declarat Florin Bercea, Președinte Sindicatul Național Petrom.

Sindicatul precizează că aceste proteste au loc pe fondul îngrijorărilor generale accentuate de impactul economic al inflației și de criza costului vieții, iar contextul geopolitic actual aduce cu sine un sentiment de nesiguranță. Datele economice recente, inclusiv cele privind inflația, ilustrează o imagine agravată a puterii de cumpărare a lucrătorilor, subliniind astfel importanța demersurilor de negociere.

„Membrii de sindicat vor să se asigure că fac tot ce le stă în putință pentru ca OMV Petrom să demonstreze că îi pasă, că își respectă angajații și că dorește să evite ca aceștia să fie privați de protecția unui Contract Colectiv de Muncă care expiră la data de 31.12.2023”, se încheie comunicatul transmis de Sindicatul Național Petrom.

Răspunsul companiei OMV Petrom

”OMV Petrom se află în proces de negociere a Contractului colectiv de muncă, cu sindicatul reprezentativ, Sindicatul Național Petrom.
Menționăm că remunerația angajaților OMV Petrom este la niveluri competitive pentru industria relevantă de petrol și gaze și include bonusuri în cuantum fix și indemnizații, conform Contractului colectiv de muncă, precum și alte beneficii, cum ar fi sistemul privat de asigurări, zile suplimentare de concediu de odihnă, indemnizație de concediu de odihnă, zile libere plătite pentru evenimente speciale, bonusuri legate de performanță, etc.
Vom menține același nivel competitiv al remunerației și pe viitor, intenție pe care am exprimat-o și în cadrul negocierilor pentru Contractul colectiv de muncă. Ne bazăm pe buna-credință a partenerilor noștri de dialog social pentru a finaliza cât mai rapid negocierile, cu rezultate favorabile pentru salariații noștri.”

Te-ar mai putea interesa și
Care va fi impactul planului fiscal al Guvernului asupra veniturilor cetățenilor. Explicațiile șefului Blocului Național Sindical VIDEO
Care va fi impactul planului fiscal al Guvernului asupra veniturilor cetățenilor. Explicațiile șefului Blocului Național ...
Dumitru Costin, președintele BNS, arată într-un material video efectele Planul fiscal al României negociat pentru următorii șapte ani, cu Comisia Europeană asuptr lucrătorilor din țara......
Banii privaţi, impulsionaţi de fondurile publice, ar trebui să stimuleze investiţiile în UE (Eurogrup)
Banii privaţi, impulsionaţi de fondurile publice, ar trebui să stimuleze investiţiile în UE (Eurogrup)
Pentru necesităţile de investiţii ale Europei în vederea realizării tranziţiei verde şi digitale, alături de apărare ...
Cât costă terenurile agricole din România. NAI: Creșterea ar putea să fie mai moderată decât în ultimii ani
Cât costă terenurile agricole din România. NAI: Creșterea ar putea să fie mai moderată decât în ultimii ani
Deși au cunoscut un deceniu de creșteri cuprinse între 25 și 40% în funcție de zonă, prețurile unui hectar de teren ...
Din 11 noiembrie se plafonează dobânzile pentru credite de consum. Anunț făcut de cel mai mare jucător: Acești clienți vor beneficia de oferte automate
Din 11 noiembrie se plafonează dobânzile pentru credite de consum. Anunț făcut de cel mai mare jucător: Acești clienți ...
Din 11 noiembrie intră în vigoare legea 243/2024 a cărei principală prevedere presupune limitarea costurilor pentru împrumuturile ...