Salariile angajaților cu studii superioare din Primăria Capitalei ar putea crește cu 5%, iar cele ale muncitorilor și îngrijitorilor cu 30%
Proiectul a primit aviz nefavorabil din partea Comisiei economice a CGMB. Din dezbateri a reieşit că, în cadrul şedinţei de joi a CGMB, vor fi propuse o serie de amendamente, în contextul în care sindicatele nu ar agrea forma actuală a proiectului.
Directorul executiv al Direcţiei Managementul Resurselor Umane, Geta Drăgoi, a precizat că hotărârea prevede o creştere de aproximativ 5% pentru angajaţii cu studii superioare şi de 30% pentru personalul cu salarii mici (muncitori, îngrijitori şi angajaţi cu studii medii) în ceea ce priveşte salariile de bază din cadrul aparatului de specialitate al primarului general, din cadrul Poliţiei Locale, DGASMB, Direcţiei de Evidenţa Persoanelor, ASSMB, Administraţiei Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, ARCUB, Creart, Administraţiei Străzilor, AFI, Administraţiei Grădinii Zoologice, ALPAB, ASPA sau Proedus.
Situaţia diferă în cazul instituţiilor de cultură, pentru care nu sunt prevăzute aceleaşi creşteri. Geta Drăgoi a explicat că instituţiile de cultură au grile de salarizare prevăzute de Legea 153/2017, iar acestea au beneficiat deja de o creştere de 5% de la 1 ianuarie.
„Pentru aceste instituţii s-a urmărit micşorarea decalajului dintre personalul cu studii superioare salarizat pe Legea 153 şi personalul cu studii superioare salarizat pe grilele administraţiei”, a indicat Drăgoi.
În baza acestui proiect, creşterea fondului de salarii este estimată la 13 – 15%. Strict pentru angajaţii Primăriei, creşterea ar fi de aproximativ 7%.