„Dacă Guvernul României, statul român, a intervenit legislativ vizavi de contracte, să ştiţi că tot Guvernul României şi statul român acoperă această diferenţă. Aşadar, dacă noi am alocat 100 de lei pentru un obiectiv de investiţii şi licitaţia s-a adjudecat cu 70 de lei, cei 30 de lei rămaşi vă stau la dispoziţie (…) pentru acel act adiţional, ca să acopere mărirea salariului minim din construcţii”, a declarat Suciu la Piteşti, într-o conferinţă de presă.
Vicepremierul a adăugat că în perioada următoare se va reglementa, prin hotărâre de guvern, modul în care vor fi acoperite aceste diferenţe de costuri.
„Azi, mâine, cel târziu poimâine vom avea redactată (…) hotărârea de guvern prin care exact acest acest mecanism poate fi pus în practică. De asemenea, dacă (…) suma rămasă ca economie la licitaţie nu este suficientă, statul român, Guvernul României pune diferenţa. Dar discutăm doar de salariul minim deocamdată, pentru că aceasta a fost influenţa OUG 114 în derularea contractelor. (…) Mărirea salariului minim în derularea contractelor dumneavoastră va fi asigurată din economii şi de la bugetul de stat. (…) Noi am decis ca domeniul construcţiilor să fie prioritar pentru economia României şi mergem până la capăt şi cu acoperirea influenţelor”, a precizat Vasile-Daniel Suciu.
Vicepremierul Vasile-Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a participat luni, la Piteşti, la semnarea a şase contracte cu finanţare europeană în valoare totală de peste 175 de milioane de lei, după care a avut discuţii cu primarii din judeţul Argeş.