Salariul de medic la privat – până la 30.000 de euro la Regina Maria

Regina Maria, unul dintre cei mai mari jucători din sectorul privat de sănătate, a intrat într-o perioadă de consolidare. Pentru anul viitor nu şi-a bugetat nicio investiţie majoră. În schimb, continuă să atragă medici specialişti pe care îi plăteşte cu până la 30.000 de euro pe lună.
Alina Stanciu - Dum, 18 nov. 2012, 22:19
Salariul de medic la privat - până la 30.000 de euro la Regina Maria

Regina Maria (Fostul Centru Medical Unirea) va termina anul acesta cu afaceri în creştere, de peste 45 de milioane de euro, faţă de aproximativ 21 de milioane de euro cu un an în urmă, a declarat pentru ECONOMICA.NET Wargha Enayati, fondatorul Reţelei ”Regina Maria”.”Este o cifră de afaceri mai mare pentru că ne-am extins foarte mult începând din 2010. De asemenea, am achiziţionat un jucător mare din piaţă, Euroclinic, care generează aproximativ 12 milioane de euro din cifra noastră de afaceri, explică Enayati.

Despre profitabilitate

În ceea ce priveşte profitabilitatea companiei, fondatorul Regina Maria spune că în cazul reţelei pe care o conduce totul funcţionează ca o sinergie, şi că nu se poate vorbi de profitabilitate în această industrie, dacă nu ai toată infrastructura necesară. „Profitabilitatea este diferită (în cazul policlinicilor, spitalelor, laboratoarelor n.red). Avem laboratoarele, policlinicile, spitalele, partea de arondaţi (n.red. abonaţi) şi toate la un loc duc la o sinergie. Este greu sa spui care este profitabil şi care nu. Ideea este că nu funcţionează unul fără celălalt. Dacă construieşti acum cel mai mare spital din Bucureşti este deja pregatit pentru eşec, pentru că nu ai o infrastructura în jur care poate sa hrănească acest spital”, a mai declarat Enayati.

Stop la investiţii masive

În ceea ce priveşte planurile pentru anul viitor, oficialul Regina Maria susţine că a intrat într-o perioadă de consolidare a business-ului astfel că pentru anul viitor nu mai plănuiesc nicio deschidere. „Acum suntem în faza de consolidare pentru că am deschis acum o lună cel mai mare spital al nostru din Băneasa, care este şi spitalul de referinţă pe obstretică- ginecologie din ţară. Avem şi Euroclinic şi Spitalul de Chirurgie Laparoscopică ce acum trebuie să se consolideze, deci avem mult de lucrat in domeniul asta”, mai spune fondatorul lanţului privat de sănătate. Acesta susţine însă că vor investi în continuare pentru dotarea spitalelor cu echipamente de ultimă generaţie.”Pentru a menţine la un nivel de top toată instituţia noastră trebuie să ai investiţii. În trei patru ani aparatele se învechesc şi trebuie să le schimbi”, apreciază Enayati.

Cum se vede criza prin spitalele private

Dincolo de investiţiile în echipamente şi modernizare, reţelele private de sănătate trebuie să gândească strategii pentru a atrage clienţii, într-o perioadă dificilă din punct de vedere al economiei. „Se simte criza şi la noi. Oamenii vin la fel de mulţi sau chiar mai mulţi, dar sumele pe care le cheltuiesc sunt mai mici. Acum, pentru că nu suntem la capacitatea maximă trebuie să facem astfel încât avem un flux mai mare de pacienţi. La asta lucrăm acum şi este un proiect realizabil oferind excelenţă prin ce facem. Suntem top pe partea de neurochirurgie, pe partea de imagistică, de laborator, obstretică-ginecologie şi asta sigur că atrage”, explică Enayati care este strategia lui pentru a atrage clienţi. Potrivit acestuia, în momentul de faţă Regina Maria are o cotă de piaţă de 40% dintre arondaţii la nivel naţional.

Salarii la privat

În ceea ce priveşte salariile în reţeaua Regina Maria, fondatorul companiei susţine că medicii renumiţi de la stat sunt dornici să vină în mediul privat. Salariile sunt pe măsură. Salariile sunt foarte variate. La un medic poate fi de la 400 de euro net normă întreagă, dar poate să ajungă şi la 20.000-30.000 de euro. Depinde de specialitatea pe care o are medicul. Cele mai mari sunt la neurochirurgie, obstretică ginecologie”, a declarat Wargha Enayati.

Acesta împreună cu alţi trei reprezentanţi ai comunităţii de business (Steven van Groningen -CEO al Raiffeisen Bank România, Silviu Hotăran -Managing Director al GKTI Semper Human, fost CEO Microsoft România, Septimiu Postelnicu- Executive Vice President Unicredit Ţiriac Bank) , au lansat în România ”umanager”, un proiect de susţinere a eticii în afaceri şi de creştere a gradului de încredere a tinerilor întreprinzători în parteneri şi în mediul de afaceri autohton.

Te-ar mai putea interesa și
BNR menţine dobânda cheie la 6,5%. Ce se va întâmpla cu inflaţia până la sfârşitul anului şi în 2025 – şedinţă de politică monetară, 8 noiembrie 2024
BNR menţine dobânda cheie la 6,5%. Ce se va întâmpla cu inflaţia până la sfârşitul anului şi în 2025 – şedinţă ...
BNR - Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României a decis vineri, 8 noiembrie 2024, să menţină rata dobânzii de politică monetară la nivelul de 6,5% pe an, a anunţat banca......
Ce spune Putin despre viitoarele negocieri cu Trump privind războiul din Ucraina
Ce spune Putin despre viitoarele negocieri cu Trump privind războiul din Ucraina
Preşedintele rus Vladimir Putin este pregătit să discute despre Ucraina cu preşedintele ales al SUA, Donald Trump, însă ...
Cum vede Erdogan sfârşitul războiului din Ucraina cu ajutorul lui Trump
Cum vede Erdogan sfârşitul războiului din Ucraina cu ajutorul lui Trump
Războiul din Ucraina s-ar putea încheia cu uşurinţă dacă administraţia americană, sub conducerea lui Donald Trump, ...
Electrica investește 87 mil. euro în construcția a două parcuri fotovoltaice. Decizie adoptată de acționari
Electrica investește 87 mil. euro în construcția a două parcuri fotovoltaice. Decizie adoptată de acționari
Grupul Electrica a obținut acordul acționarilor pentru construcția a două parcuri fotovoltaice în zona de vest a țării, ...