Acest lucru nu este un motiv de bucurie, dat fiind că cele două ţări se transformă din ce în ce mai mult într-o insulă a sărăciei pe continent, notează publicaţia. În celelalte ţări sărace din UE, salariul minim este de cel puţin două ori mai mare faţă de salariul minim din România şi Bulgaria. Potrivit criteriilor Eurostat, venitul minim într-o ţară este mic dacă se situează la nivel de între 100 şi 500 euro pe lună.
În Croaţia, care încă nu a aderat la UE, salariul minim pe economie este de 374 euro, în timp ce în Turcia – care are o perspectivă europeană foarte îndepărtată – este de 429 euro pe lună, scrie Agerpres.
În urma restricţiilor severe impuse Greciei, care, practic, se află în faliment, salariul minim pe economie în această ţară a fost de 684 euro în ianuarie. În Grecia, Spania şi Portugalia, cei care primesc un salariu minim pe economie, îl primesc nu de 12, ci de 14 ori pe an, precizează Eurostat. Cel mai mare salariu minim pe economie se înregistrează în Luxemburg (1.874), Belgia (1.502), şi Olanda (1.469 euro).