Automobilul, cu un design similar celui al Tesla Model 3, are o lungime de 4,8 metri, o înălţime de 1,45 metri, o lăţime de 1,9 metri şi o greutate de 2.350 kilograme. Vision-S are capacitate pentru patru persoane adulte în scaune individuale.
Prototipul Sony, o companie cunoscută pentru consolele video şi camerelor foto între alte produse electronice, este echipat cu două motoare electrice, câte unul pentru fiecare axă a vehiculului, care furnizează individual 200 de kilowaţi de putere şi tracţiune celor patru roţi.
Automobilul Vision-S poate accelera de la 0 la 100 de kilometri pe oră în 4,8 secunde şi să atingă o viteză maximă de 240 de km/h.
Potrivit Sony, platforma pe care se bazează Vision-S poate fi utilizată pentru „diferite tipuri de maşini” de la cele de două locuri, la berline sau SUV.
Compania japoneză a evidenţiat, de asemenea, capacităţile software, inteligenţa artificială şi senzorii cu care este dotată maşina care îi permit „să evolueze” graţie utilizării tehnologiilor de telecomunicaţii 5G.
„Software-ul integrat evoluează constant via internet”, notează Sony, care a precizat că este o evoluţie „de la un grup convenţional de sisteme independente care au funcţii predeterminate la un sistem avansat integrat şi conectat cu potenţial de creştere”.
Potrivit Sony, prototipul dispune de 33 senzori de interior şi exterior pentru a ajuta, atât la conducerea maşinii, cât şi pentru a-i face pe ocupanţi cât mai comozi.
De exemplu, dacă vehiculul detectează că un pasager a adormit în scaunul din spate „va controla automat clima din jurul său pentru a face temperatura cât mai comodă”, notează compania japoneză.
„Obiectivul este a de a dezvolta o maşină care învaţă prin intermediul pasagerilor pe care îi transportă şi care devine o parteneră inteligentă”, asigură Sony.