Salrom: Profitul brut s-a dublat în 2011. Afacerile au ajuns la un nivel record de 66 mil. euro

Societatea Naţională a Sării Salrom, deţinută de Ministerul Economiei, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 66,1 milioane euro, în creştere cu 13,5% faţă de 2010, rulajul fiind cel mai ridicat de la înfiinţare, a anunţat luni compania.
Economica.net - lun, 19 mart. 2012, 11:08
Salrom: Profitul brut s-a dublat în 2011. Afacerile au ajuns la un nivel record de 66 mil. euro

Profitul brut al companiei s-a dublat în 2011, la 5,2 milioane euro.

„Rezultatele financiare arată că am reuşit să ne recăpătam poziţia pe o piaţă extrem de competitivă şi că am găsit resursele necesare pentru a contrabalansa efectele adverse pe care criza economică le-a avut asupra industriei chimice, principalul beneficiar al producţiei noastre”, a declarat într-un comunicat directorul general al companiei, Gabriel Muraru.

În 2011, Societatea Naţională a Sării a extras peste 2,4 milioane tone de sare, cantitate record în ultimii cinci ani, din care 27% a fost destinată exportului.

Societatea Naţională a Sării este activă şi pe segmentul turismului balnear, iar anul trecut cinci galerii saline scoase din exploatare au fost modernizate şi deschise publicului. În 2011, peste un milion de persoane au vizitat salinele de la Ocnele Mari, Cacica, Praid, Slănic Prahova si Târgu Ocna, potrivit sursei citate.

Compania are dreptul de a folosi marca „Romania – Explore the Romanian Garden”, ceea ce va conduce la creşterea exponenţială a numărului de turişti străini care vizitează salinele din România, susţine Salrom.

„Ne propunem ca pe viitor să continuăm politica de modernizare a exploatării sării, de introducere a unor metode de management performant, consolidând poziţia de leader de piaţă în România şi câştigarea de noi pieţe externe, precum şi diversificarea activităţii (turism salin, depozitare/stocare în golurile miniere), în conformitate cu actualele condiţii economice din România şi de pe plan internaţional” a mai spus Muraru.

Pentru 2012, compania şi-a propus să continue politica de creştere a cifrei de afaceri şi a profitului şi să-şi majoreze competitivitatea prin accesarea finanţărilor din cadrul POS-CCE 2007- 2013, axa prioritară IV, eficienţa energetică.

Te-ar mai putea interesa și
Răspunsul la întrebarea de ce l-au votat românii pe Călin Georgescu, oferit chiar de acesta în cartea sa. Programul său îi vizează pe micii producători, „sclavul salariat cocoşat de credite, vânzătorul de la hipermarketul străin”
Răspunsul la întrebarea de ce l-au votat românii pe Călin Georgescu, oferit chiar de acesta în cartea sa. Programul ...
Candidatul independent Călin Georgescu a obţinut cele mai multe voturi la primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale din ţara noastră. Răspunsul la întrebarea de ce a primit cele mai......
China răspunde ameninţării lui Trump de creştere a tarifelor vamale: „Nimeni nu va câştiga un război comercial”
China răspunde ameninţării lui Trump de creştere a tarifelor vamale: „Nimeni nu va câştiga un război comercial”
Purtătorul de cuvânt al ambasadei Chinei în SUA a dat asigurări că "nimeni nu va câştiga un război comercial sau ...
Formula 1, acord de principiu cu GM pentru intrarea pe grilă a noii echipe GM/Cadillac din 2026
Formula 1, acord de principiu cu GM pentru intrarea pe grilă a noii echipe GM/Cadillac din 2026
Formula 1 a anunţat că a ajuns la un acord de principiu cu General Motors (GM) pentru a sprijini încorporarea GM/Cadillac ...
Protecţionismul revine la nivel mondial. Care sunt pericolele politicilor ce îşi propun să apere interesele domestice – raport BERD
Protecţionismul revine la nivel mondial. Care sunt pericolele politicilor ce îşi propun să apere interesele domestice ...
O revenire globală a politicilor industriale care îşi propun să protejeze interesele domestice ameninţă cooperarea ...