Salrom testează un microbuz electric pentru transportul turiştilor în incinta Salinei Slănic

Economica.net
23 04. 2019
salina_slanic_prahova_viviana_corneteanu_pagini_europene_ro_96286600

„Microbuzul ce urmează să fie testat are capacitatea de transport a 14 persoane, o autonomie în plan drept de 80-100 km şi o viteză maximă de 25-40 km/h. Autobuzele cu propulsie electrică sunt tot mai populare, datorită avantajelor oferite de motorul electric, comparativ cu motoarele termice, precum gradul redus de poluare, întreţinere şi chiar siguranţă. Prin folosirea acestui tip de microbuze Societatea Naţională a Sării S.A. intenţionează să asigure accesul turiştilor în salină la standarde europene, în condiţii optime de transport şi în maximă siguranţă, fără emisii poluante”, se arată în comunicatul citat.

Salina Slănic se află la o adâncime de peste 230 de metri, fapt ce ridică probleme tehnice deosebite în realizarea unui lift care să înlocuiască în totalitate accesul cu mijloace auto.

În prezent, accesul vizitatorilor în subteran este asigurat cu mijloace de transport auto atât la Mina Unirea – Salina Slănic, cât şi la Salina Praid, Salina Ocnele Mari şi Salina Târgu Ocna.

Societatea Naţională a Sării S.A., unul dintre primii 10 producători de sare din Europa, este o societate pe acţiuni cu capital majoritar de stat (51%), capitalul privat fiind deţinut de către Fondul Proprietatea (49%).

Răspândirea zăcămintelor de sare pe teritoriul României a dus la apariţia şi dezvoltarea celor şapte exploatări miniere, ce au devenit ulterior şi sucursale ale Salrom. În cinci dintre acestea – Salina Praid, Salina Târgu Ocna, Salina Slănic Prahova, Salina Cacica, E.M. Rm. Vâlcea – societatea a iniţiat şi dezvoltat obiective cu caracter turistic şi balnear, destinate celor aflaţi în căutarea unui mod inedit şi sănătos de petrecere a timpului liber.