Salvadora Benegui, Eximtur Business: A revenit cererea pentru deplasări şi organizarea de evenimente

Divizia de business travel şi organizare evenimente, Eximtur Business, a înregistrat în primele opt luni din acest an o creştere a vânzărilor cu 15% faţă de perioada similară a anului trecut. Salvadora Benegui, directorul acestei divizii din cadrul Eximtur a observat o creştere în activitatea deplasărilor companiilor.
Andrada Ghira - sâm, 26 sept. 2015, 06:16
Salvadora Benegui, Eximtur Business: A revenit cererea pentru deplasări şi organizarea de evenimente

Divizia de business travel şi organizare evenimente, Eximtur Business, a înregistrat în primele opt luni din acest an o creştere a vânzărilor cu 15% faţă de perioada similară a anului trecut. Salvadora Benegui, directorul acestei divizii din cadrul Eximtur a observat o creştere în activitatea deplasărilor companiilor.

„Sper ca acesta să fie trendul (nr. – de creştere), care ar putea veni din extinderea portofoliului de clienţi. Departamentele de resurse umane din cadrul companiilor ce activează în industria IT sunt foarte active şi stimulează angajaţii cu diverse traininguri. Spre exemplu, o companie din portofoliul nostru invită speakeri internaţionali pentru traininguri motivaţionale”, spune Salvadora Benegui, directorul Eximtur Business, care organizează anual zeci de evenimente pentru companiile din IT, farma, retail sau agricultură.

Portofoliul de clienţi al Eximtur Business a fost extins şi la companiile de stat, prin participarea la lictaţii publice. În ultimele luni, deplasările în inters de serviciu în străinătate au crescut, dar şi numărul de înnoptări rezervate la destinaţie.

„Companiile care se ocupă de distribuţie au o activitate care se bazează pe deplasări şi ne solicită servicii de cazare. Companiile din IT ne solicită bilete de avion şi servicii de cazare în străinătate, pentru participarea la târguri, work-shopuri, coferinţe, întâlniri de afaceri şi mai sunt foarte multe companii din domeniul agricol care vor să-şi motiveze angajaţii”, mai spune Salvadora Benegui.

Cererea pe partea de businss travel a scăzut odată cu criza. Acolo unde au putut, companiile au tăiat de pe listă deplasările, iar cele care nu au putut renunţa la ele, nu au mai cheltuit la fel de mulţi bani şi s-au uitat şi la hoteluri cu mai puţine stele, pentru perioade mai mici de şedere.

„Acum a revenit o perioadă în care s-a redresat situaţia„, este de părere Benegui.

Eximtur a înregistrat în primele opt luni din acest an o cifră de afaceri de circa 33 de milioane de euro, în creştere cu 7,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Divizia Eximtur Business aduce 63% din această cifră de afaceri.

La nivel global, o companie multinaţională are un buget anual între 30 şi 100 de milioane de euro pentru deplasările în inters de serviciu. În România, bugetul alocat de o multinaţională variază între 1 şi 2 milioane de euro, în timp ce la o compani cu capital românesc, bugetul alocat pentru deplasările în interes de serviciu este cuprins între 300.000 și 500.000 de euro, arată datele FCm Travel Solutions.

CITEŞTE ŞI Ce bugete au companiile din România pentru deplasările angajaţilor în străinătate

Ce-i lipseşte Clujului?

Oraşul Cluj-Napoca a fost scena evenimentului muzical al anului: festivalul Untold a atras 240.000 de spectatori în cele patru zie de concerte. Armin van Buuren şi David Guetta au atras cei mai mulţi spectatori, şi nu doar din România. Oraganizatorii au anunţat că din totalul de participanți, 15% au fost turişti din ţări precum Mexic, Noua Zeelandă, Japonia, Coreea de Sud, SUA și Canada, Olanda, Polonia, Marea Britanie, Franța, Germania, Ungaria, Cehia, Spania.

Pe de altă parte, Cluj-Napoca a atras în ultimii ani şi atenţia companiilor multinaţionale din domeniul IT, care au găsit aici personal calificat, la preţuri competitive cu restul Europei. Şi au dorit să se extindă cu noi birouri. Acest lucru a dus la apariţia noilor proiecte de birouri precum The Offfice sau Liberty Technology Park. În plus, mari companii precum Fujikura Automotive sau Emerson au aici unităţi de producţie.

CITEŞTE ŞI După Bucureşti, Cluj-Napoca are cea mai activă piaţă de birouri. Cererea vine din partea companiilor IT 

Iar activitățile derulate în ultimele luni la Cluj-Napoca, în cadrul programului Capitalei Europene a Tineretului, au dus la creşterea numărului de turişti. Iar poarta de intrare, Aeroportul Internaţional Avram Iancu, al doilea cel mai mare din ţară, a avut anul trecut un trafic record de 1,18 milioane de pasageri, cifră ce va fi depăşită anul acesta.

Ce lipseşte totuşi din peisaj? Salvadora Benegui spune că ar fi nevoie de un centru de conferinţe, dar şi un spaţiu expoziţional, asta dacă ar fi un dezvoltator inspirat să investească într-un astfel de proiect. De ce? Pentru că sunt multe companii din străinătate care caută noi locaţii pentru organizarea de seminarii, târguri, evenimente, iar Cluj-Napoca are atuurile necesare pentru a concura şi cu alte oraşe. 

Compania de călătorii Eximtur a fost înfințată în 1993, detine 29 de agenții proprii si francizate, în 19 orașe din România. La finalul anului 2014, cifra de afaceri a fost de 39,6 milioane de euro. Activitatea companiei este organizată în patru divizii: business travel și organizare evenimente, leisure travel, incoming și școala de turism. Divizia Eximtur Business este prezentă în patru centre urbane importante, la București, Cluj-Napoca, Timișoara și Sibiu.

Te-ar mai putea interesa și
China a prelungit cu trei luni ancheta antidumping declanșată împotriva importurilor de brandy și coniac din Uniunea Europeană
China a prelungit cu trei luni ancheta antidumping declanșată împotriva importurilor de brandy și coniac din Uniunea ...
Ministerul Comerțului din China a anunțat miercuri că va prelungi cu trei luni ancheta antidumping asupra coniacului originar din Uniunea Europeană, o perioadă mai scurtă decât cea permisă......
Taiwanul respinge din motive de concurență tranzacția prin care Uber preia afacerea Foodpanda de pe insulă
Taiwanul respinge din motive de concurență tranzacția prin care Uber preia afacerea Foodpanda de pe insulă
Autoritățile din Taiwan au blocat tranzacția de 950 de milioane de dolari prin care Uber Technologies preia afacerea Foodpanda ...
INHGA: Cod galben de inundații pe răurile din patru județe, până joi la prânz
INHGA: Cod galben de inundații pe răurile din patru județe, până joi la prânz
Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis miercuri o atenţionare Cod galben de inundaţii pe râuri ...
Ministrul rus de Finanțe, Anton Siluanov: Companiile noastre au început să folosească bitcoinul în comerțul internațional, după ce am legalizat aceste tranzacții
Ministrul rus de Finanțe, Anton Siluanov: Companiile noastre au început să folosească bitcoinul în comerțul internațional, ...
Companiile ruse au început să utilizeze bitcoin și alte monede digitale în plăți internaționale în urma modificărilor ...