Şampania Brukenthal, făcută manual în România, lansată de Ziua Naţională
„Se face un soi de vin spumant, care este şampanie şi pe care o vom comercializa la noi, la muzeu, cu eticheta şi marca Brukenthal. Va fi un produs de brand. În 1974 a început producţia de şampanie la Şimleul Silvaniei, unde este singura şampanie românească şi printre puţinele din lume, produse manual. Este o şampanie care, atunci când o desfaci, nu puşcă şi are dop de plută. Această şampanie (…) este cu totul deosebită”, a spus directorul Brukenthal.
Acesta a lansat sâmbătă şi vinul Brukenthal, mai ieftin decât şampania, la 22 de lei, butelia.
Cu struguri aduşi din Republica Moldova, cei de la Şimleul Silvaniei reuşesc, doar manual, timp de aproape opt ani, să facă o şampanie deosebită. Practic, sticlele sunt aşezate periodic în diverse poziţii în aşa fel încât şampania să fie una unică.
Brukenthalul este singura instituţie de cultură din judeţul Sibiu care a reuşit să se relanseze ca un brand. Printre cele câteva produse de brand, se numără şi ciocolata Brukenthal, cea mai căutată de altfel de vizitatori. Lunar, peste 800 de vizitatori ai Palatului Brukenthal de la Sibiu pleacă acasă cel puţin cu o ciocolată cu numele baronului, preţul acesteia fiind între unu şi cinci lei.
Fostul guvernator al Transilvaniei, baronul Brukenthal obişnuia să consume cu oaspeţii săi, în saloanele baroce, ciocolată fierbinte produsă de el. În pivniţele muzeului, baronul îşi adăpostea butoaiele pline de vin pe care îl vindea în Piaţa Mare din centrul Sibiului.