Ideea rulării mai multor sisteme de operare pe un singur telefon nu este nouă. AU mai existat dispozitive capabile să pornească cu un sistem de operare şi să fie restartate pentru a trece la alt sistem de operare.
Ideea celor de la Samsung merge, însă, mai departe de atât. Cele două sisteme de operare, în acest caz Android şi Windows Phone, ar rula efectiv în paralel. Aceasta înseamnă că cele două ar porni simultan la deschiderea telefonului şi că utilizatorul ar putea realiza trecerea rapidă de la unul la celălalt printr-o simplă apăsare de buton.
Resursele telefonului, în acestă situaţie, ar urma să fie partajate între cele două sisteme, ceea ce însemnă că folderele şi tot conţinutul stocat vor putea fi accesate de pe oricare din cele două sisteme de operare.
Deşi ideea în sine are merit, nu pare a fi genul de facilitate care să atragă foarte mulţi cumpărători. În principiu, pentru un utilizator normal, nu prea are sens consumarea resurselor limitate ale telefonului cu rularea a două sisteme de operare. Abordarea duală nu are mulţi adepţi nici pe PC-uri, cu atât mai puţin ar putea avea succes pe un dispozitiv mobil.
În plus, autonomia va fi o mare problemă pentru un astfel de dispozitiv. Energia, şi aşa insuficientă pentru majoritatea utilizatorilor, ar urma să fie folosită pentru ţinerea activă în paralel a două sisteme de operare, în locul unuia singur.
Brevetul devenit public acum a fost înregistrat de Samsung în 2015, atunci când Windows Phone încă mai avea minuscule speranţe de reuşită. De aceea, existenţa acestui brevet nu înseamnă neapărat că Samsung va merge până la capăt şi chiar va lansa un astfel de produs.