Samsung Electronics avertizează că deficitul de componente va persista în semestrul doi

28 04. 2022
Intel Bavaria semiconductori cipuri

„Companiile îşi extind acum infrastructura IT, firmele care oferă servicii de cloud îşi extind investiţiile, explorând noi zone de creştere, cum ar fi inteligenţa artificială şi învăţarea automatizată. Totuşi, încă ne confruntăm cu probeleme legate de aprovizionarea cu componente, ceea ce duce la perturbări”, a afirmat Han Jin-man, vicepreşedintele diviziei de cipuri de memorie în cadrul Samsung, scrie Agerpres.

De asemenea, Samsung se aşteaptă în trimestrul doi la o cerere mai slabă pentru cipurile folosite la telefoanele mobile şi PC-uri, din cauza creşterii inflaţiei şi restricţiilor introduse după noile cazuri de COVID-19.

Gigantul sud-coreean a confirmat o creştere de 5,1% a profitului operaţional în primul trimestru din 2022, la 14.100 miliarde de woni (11,1 miliarde de dolari), în linie cu precedenta sa estimare. Este cel mai ridicat nivel din 2018 al profitului realizat în primul trimestru.

La divizia de cipuri, profitul a urcat la 8.450 miliarde de woni, mai mult decât dublu faţă de 3.360 miliarde de woni în urmă cu un an, în urma vânzărilor record de cipuri din primul trimestru din 2022.

La divizia de telefonie mobilă şi reţele, profitul a urcat la 3.800 miliarde de woni, în scădere cu 13% faţă de primul trimestru din 2021.

Per ansamblu, veniturile au urcat cu 19%, la 77.800 miliarde de woni.

Analiştii se aşteaptă ca Samsung, care are o cotă globală de aproximativ 20% pe piaţa telefoanelor mobile inteligente, să câştige teren în faţa rivalilor din China, cum ar fi Xiaomi, OPPO şi Vivo, pe pieţele din afara Chinei.

Samsung continuă să beneficieze de creşterea traficului de internet în perioada pandemiei de coronavirus (COVID-19), care a sporit cererea pentru cipuri de memorie pentru servere şi calculatoare personale, deoarece mai mulţi oameni lucrează de acasă. Consumatorii au achiziţionat masiv produse electronice de consum, ceea ce a provocat un deficit de semiconductori pe plan global.

Gigantul sud-coreean Samsung Group vrea să se concentreze pe sectoare cum ar fi semiconductorii, inteligenţa artificială, robotica şi biofarmaceutica şi intenţionează să investească 240.000 de miliarde de woni în aceste domenii în următorii trei ani.

Principala divizie a grupului, Samsung Electronics are drept obiectiv devansarea grupului taiwanez TSMC pentru a deveni cel mai mare producător mondial de cipuri în 2030 şi în acest sens va investi 150 de miliarde de dolari în noi facilităţi de producţie.

Samsung este cel mai mare mare producător din lume de chipuri de memorie şi de telefoane mobile inteligente.