Samsung îţi plăteşte până la 200.000 de dolari dacă descoperi vulnerabilităţi în telefoanele sale

Samsung, cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, va oferi până la 200.000 de dolari recompensă hackerilor care descoperă bug-uri şi vulnerabilităţi în principalele produse ale companiei, respectiv seriile de telefoane Galaxy S, Galaxy Note, Galaxy A şi Galaxy J şi tabletele Galaxy Tab.
Economica.net - sâm, 09 sept. 2017, 09:04
Samsung îţi plăteşte până la 200.000 de dolari dacă descoperi vulnerabilităţi în telefoanele sale

Actualele flagship-uri ale companiei, Galaxy S8, S8+ şi Galaxy Note 8 sunt incluse în program.

Pe partea de software sunt vizate şi aplicaţii precum asistentul vocal Bixby, Samsung Pay, Samsung Account, Samsung Pass şi alte servicii ale companiei, potrivit unui comunicat al companiei sud-coreene.

„Ca principal furnizor de dispozitive mobile, Samsung pune preţ pe importanţa protejării datelor şi informaţiilor utilizatorilor, iar securitatea reprezintă o prioritate în dezvoltarea fiecărui produs şi serviciu. Astfel, Samsung va colabora strâns cu comunitatea de cercetare în domeniul securităţii (informatice – n.r.) pentru a ne asigura că toate produsele noastre sunt monitorizate atent şi continuu pentru potenţiale vulnerabilităţi”, a declarat în comunicat Injong Rhee, vicepreşedinte executiv Samsung Electronics pentru cercetare dezvoltare, software şi servicii în domeniul comunicaţiilor mobile.

Programul va acoperi 38 de dispozitive mobile Samsung. Sunt incluse toate smartphone-urile şi tabletele care încă primesc update-uri lunare sau trimestriale de securitate software.

Referitor la telefoanele mai vechi, sunt incluse principalele smartphone-uri Samsung începând cu seria Galaxy S6, Note 4, modelele din 2016 ale seriilor Galaxy A şi Galaxy J.

„În funcţie de severitatea vulnerabilităţii descoperite şi de capacitatea cercetătorului în securitate de a demonstra problema, Samsung va oferi recompense de până la 200.000 de dolari”, se mai spune în comunicat.

Marile companii de tehnologie obişnuiesc să răsplătească hackerii care le semnalează bug-uri şi vulnerabilităţi importante în produsele şi serviciile software pe care le oferă. În programul similar derulat de Microsoft, recompensele pot ajunge până la 250.000 de dolari pentru descoperirea de vulnerabilităţi în în Windows 10. Facebook şi Google derulează programe similare. Şi Apple a lansat, cu un an în urmă, un astfel de program, cu recompense de până la 200.000 de dolari, şi are o linie telefonică dedicată unde pot fi semnalate problemele software.

Astfel de programe ajută la consolidarea sistemelor de operare şi serviciilor software care rulează pe majoritatea dispozitivelor mobile şi pot reprezenta o sursă legală de venituri pentru hackeri şi pasionaţii de securitate cibernetică.

Întărirea securităţii informatice a smartphone-urilor a devenit cu atât mai importantă odată cu apariţia şi creşterea în popularitate a aplicaţiilor de tip portofel mobil, care permit folosirea telefonului pentru efectuarea de plăţi.

Te-ar mai putea interesa și
Ce este „quishing” și de ce reprezintă o amenințare la adresa deținătorilor de mașini electrice
Ce este „quishing” și de ce reprezintă o amenințare la adresa deținătorilor de mașini electrice
Atacurile de tip „quishing” sunt noua ameninţare digitală care vizează deţinătorii de maşini electrice. pentru a fura detaliile de plată ale şoferilor, avertizează experţii în......
Bursa de la București și-a majorat capitalizarea cu 4,98 mld. lei în această săptămână
Bursa de la București și-a majorat capitalizarea cu 4,98 mld. lei în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 4,98 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, iar ...
ANM: Noiembrie începe cu temperaturi mai scăzute decât de obicei. După 11 noiembrie temperaturile revin la normalul perioadei
ANM: Noiembrie începe cu temperaturi mai scăzute decât de obicei. După 11 noiembrie temperaturile revin la normalul perioadei
Estimările meteorologice pentru următoarele patru săptămâni realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze ...
Poliția de frontieră: 127 de fapte ilegale în 24 de ore. Amenzi în valoare de 21.040 lei și bunuri de peste 353.472 lei confiscate
Poliția de frontieră: 127 de fapte ilegale în 24 de ore. Amenzi în valoare de 21.040 lei și bunuri de peste 353.472 ...
Polița de frontieră a anunțat că în data de 02.11.2024, poliţiştii de frontieră de la nivelul întregii ţări au ...