Samsung lansează Galaxy Z Fold 6 și Z Flip 6, noile telefoane pliabile. Cât costă în România și ce specificații au

Samsung Electronics a anunțat miercuri noile Galaxy Z Fold6 și Galaxy Z Flip6, alături de Galaxy Buds3 și Galaxy Buds3 Pro la evenimentul Galaxy Unpacked din Paris. Telefoanele sunt disponibile la precomandă și în România.
Lidia Neagu - mie, 10 iul. 2024, 17:30
Samsung lansează Galaxy Z Fold 6 și Z Flip 6, noile telefoane pliabile. Cât costă în România și ce specificații au

Aceasta este cea mai subțire și mai ușoară serie Galaxy Z de până acum. Structura balamalei cu două șine este susținută în continuare de o margine de pliere consolidată, distribuind mai bine șocul impacturilor externe. În plus, straturile întărite de pe ecranul principal ajută la îmbunătățirea pliului, menținând în același timp rezistența. Cea mai recentă serie Z vine echipată cu Armor Aluminum și Corning Gorilla Glass Victus 2 îmbunătățite, ceea ce face din aceasta cea mai durabilă serie Z de până acum. 

Lunga istorie de inovație a Samsung ne-a permis să fim lideri în spațiul mobil, creând designul pliabil și inaugurând era mobilă AI. Suntem încântați să aducem împreună aceste două tehnologii complementare și să deblocăm noi posibilități pentru utilizatorii din întreaga lume”, a declarat TM Roh, Președinte și Șef al Diviziei de Mobile eXperience în cadrul Samsung Electronics. „Produsele noastre pliabile răspund nevoilor unice ale fiecărui utilizator, iar acum, datorită îmbunătățirilor aduse de Galaxy AI, Samsung oferă o experiență fără precedent.” 

Atât Galaxy Z Fold6, cât și Z Flip6 sunt echipate cu Platforma Mobilă Snapdragon 8 Gen 3 pentru Galaxy, cel mai avansat procesor mobil Snapdragon de până acum, care combină cele mai bune performanțe CPU, GPU și NPU din clasa sa. Procesorul este optimizat pentru procesarea AI și oferă o grafică îmbunătățită, împreună cu o performanță generală optimizată. Sistemul de răcire actualizat maximizează performanța cu o cameră de vapori mai mare pe Z Fold6 și, pentru prima dată, o cameră de vapori pe Z Flip.  

Samsung Galaxy Z Fold 6 vine cu un ecran principal de 7,6 inch, AMOLED dinamic 2X, ecran Infinity Flex și o rată de refresh adaptivă 120 Hz. Ecranul frontal are 6,3 inch și este HD+, cu afișaj dinamic AMOLED 2X și rată de refresh adaptivă 120 Hz.

În ceea ce privește dimensiunea, când este pliat are următoarele dimensiuni: 68,1 mm lățime x 153,5 lungime x 12,1 mm lățime, în timp ce în modelul extins ajunge la 132, 6 mm x 153.5 milimetri și 5,6 mm. Greutatea Galaxy Fold 6 este de 239 grame.

Note Assist pe Samsung Notes oferă funcții de traducere, rezumate și formatare automată pentru notițele simple și ușoare.. În plus, o funcție de transcriere nou încorporată permite transcrierea, traducerea și rezumarea înregistrărilor vocale direct în Notes. Textele din fișierele PDF pot fi traduse și suprapuse perfect la deschiderea fișierului prin intermediul funcției de traducere a suprapunerii PDF în Notes.

Composer, adăugat recent de Tastatura Samsung, generează texte sugerate pe baza unor cuvinte cheie simple pentru aplicații de e-mail și social media precum Gmail și Instagram. Pentru social media în special, Composer creează texte care reflectă tonul tău prin analizarea postărilor anterioare. În plus, S Pen îți permite să accesezi comenzi rapide pentru funcții convenabile prin trecerea stylus-ului peste ecranul dispozitivului. Smart select extinde și mai mult experiența S Pen prin câteva funcții utile, cum ar fi traducerea, crearea notițelor și noul Sketch to image. Atunci când pur și simplu schițezi sau desenezi pe o imagine existentă , Sketch to image va genera opțiuni de imagine.

Smartphone-ul vine în trei variante de memorie și stocare:

  • 12GB memorie cu 1TB stocare internă
  • 12 GB memorie cu 512 GB stocare internă
  • 12 GB memorie cu 256GB stocare internă

În ceea ce privește bateria, Galaxty Fold 6 vine cu o baterie de 4.400 mAh. Camera foto de pe față are 10 megapixeli, în timp ce sub ecran mai există o cameră de 4 Megapixeli. Pe spate telefonul dispune de un sistem cu trei camere, dintre care o cameră Wide de 50 megapixeli, cameră telefoto de 10 megapixeli și o cameră ultra-wide de 12 megapixeli.

Noul model Galaxy Z Flip 6 vine cu un ecran principal de 6,7 inch FHD+, AMOLED dinamix 2X, 120 Hz rată de reîmprospătare adaptivă și ecran Infinity Flex. Ecranul frontal Flex este un Super AMOLED 60 hz de 3,4 inch. Ca dimensiuni, când este pliat are 71,9 x 85,1 x 14,9 mm, iar extins are 71,9 x 165,1 x 6,9 mm. Greutatea este de 187 grame.

Nu ar fi Flip fără o varietate de modalități prin care să îți personalizezi dispozitivul. Cu funcția Photo Ambient bazată pe inteligență artificială, imaginea de fundal se poate schimba în timp real, în funcție de oră și de vreme. De asemenea, poți crea cu ușurință o imagine unitară cu ajutorul unor opțiuni sugerate de aranjare a ecranului printr-o analiză de fundal cum ar fi mutarea ceasului și schimbarea culorii ramei pentru a te asigura că imaginea de fundal este clară. 

Camera foto din față are 10 megapixeli și cameră duală spate este formată dintr-o cameră ultra-wide de 10 megapixeli și o cameră wide de 50 de megapixeli.

Noii senzori Wide de 50MP și Ultra-wide de 12MP oferă o experiență foto îmbunătățită, cu detalii clare și precise în fotografii. Noul senzor de 50MP permite zoom optic 2x pentru fotografii fără zgomot vizual, oferind în același timp zoom AI pentru o experiență avansată de fotografiere cu zoom de până la 10x. Nightography, îmbunătățit cu HDR video, îți permite să realizezi videoclipuri mai luminoase chiar și în condiții de iluminare slabă și îmbunătățește colaborarea cu aplicații sociale populare. Modul de noapte este acum disponibil în aplicație pe Instagram Story, astfel încât să poți face fotografii pe timp de noapte și să le postezi pe Story, toate direct din aplicație. 

Galaxy Flip 6 vine în 2 variante de memorie și stocare, respectiv:

  • 12 GB memorie cu 512 GB stocare internă
  • 12 GB de memorie cu 256 GB de stocare internă

Galaxy Flip 6 dispune de o baterie dublă de 4.000 mAh.

Noua serie Galaxy Z beneficiază și de lista extinsă de funcții de securitate și confidențialitate Samsung, inclusiv Knox Vault, Security & Privacy Dashboard, Auto Blocker, parole, Secure Wi-Fi, Quick Share și Maintenance Mode.

Seriile Galaxy Z Fold6, Z Flip6 și Buds3 vor fi disponibile pentru precomandă începând de astăzi, 10 iulie, cu disponibilitate generală începând cu 24 iulie.

Galaxy Z Fold6 este disponibil în culorile Silver Shadow, Pink și Navy, în timp ce Galaxy Z Flip6 este disponibil în opțiunile de culoare Silver Shadow, Yellow, Blue și Mint astfel încât fanii Galaxy să poată alege o culoare care se potrivește cel mai bine stilului lor. Aceștia pot comanda de asemenea și online pe samsung.com/ro, unde vor fi disponibile și trei noi culori exclusive pentru seria Galaxy Z , precum Crafted Black, White și adițional Peach pentru Galaxy Z Flip6.

 

Te-ar mai putea interesa și
Marcel Ciolacu: Planul pentru reducerea deficitului va fi mai întâi prezentat coaliției și după aceea va fi trimis la COmisia Europeană
Marcel Ciolacu: Planul pentru reducerea deficitului va fi mai întâi prezentat coaliției și după aceea va fi trimis la ...
Preşedintele Partidului Social Democrat Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, la Cornu, că ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, nu i-a prezentat încă planul de măsuri pentru reducerea......
Autoritățle americane și-au dat acordul pentru ca gigantul american BlackRock să poată prelua pentru 12,5 miliarde de dolari compania Global Infrastructure Partners
Autoritățle americane și-au dat acordul pentru ca gigantul american BlackRock să poată prelua pentru 12,5 miliarde de ...
Comisia Federală de Reglementare a Energiei din Statele Unite a aprobat vineri tranzacția prin care fondul american de ...
Chrysler va rechema în service aproximativ 1,2 milioane de mașini din SUA din cauza unei probleme la sistemul ABS
Chrysler va rechema în service aproximativ 1,2 milioane de mașini din SUA din cauza unei probleme la sistemul ABS
Marca de automobile Chrysler, deținută de grupul Stellantis, recheamă aproximativ 1,2 milioane de vehicule din SUA din ...
Goldman Sachs se așteaptă ca OPEC+ să-și crească producția începând cu luna decembrie
Goldman Sachs se așteaptă ca OPEC+ să-și crească producția începând cu luna decembrie
Banca americană Goldman Sachs a anunțat vineri că și-a ajustat estimările privind producția de petrol realizată de ...