Chiar dacă Galaxy Fold nu a ieşit încă pe piaţă, Samsung lucrează la încă două telefoane pliabile

06 03. 2019
samsung_galaxy_fold_5_77138800

În timp ce Galaxy Fold are un ecran interior comprimat care se desface ca o carte, unul dintre telefoanele noi are un ecran mare care se înfășoară în jurul dispozitivului, ca la Mate X, telefonul pliabil de la Huawei. Plierea se face tot pe orizontală, dar spre interior. Va exista un singur ecran, care va rămâne la exterior în momentul plierii. 

Al doilea model se pare că va folosi un format similar telefoanelor cu clapetă şi va avea un ecran extern mai mic. Plierea urmând să se facă pe verticală, cu partea de sus a telefonului venind peste partea de jos. 

Telefonul cu clapetă, care se aseamănă cu designul potențial al Lenovo pentru viitorul pliabil Motorola RAZR, este planificat să fie lansat la sfârșitul anului 2019 sau începutul anului 2020, potrivit surselor Bloomberg. Smartphone-ul în stilul dispozitivului Mate X va urma la o perioadă încă necunoscută de timp. 

La un preţ de 1.980 de dolari, Galaxy Fold va fi lansat pe piaţă pe 3 mai, iar potrivit zvonurilor, Samsung încă mai lucrează la durabilitatea sa. Se pare că există o problemă la ecran, care faca ca după mai multe plieri să apară o cută foarte vizibilă. Din această cauză, Samsung ar lua în considerare înlocuirea gratuită a ecranului. De asemenea, cele două jumătăţi ale ecranului nu se îmbină perfect atunci când dispozitivul este deschis.

Galaxy Fold are două ecrane: un ecran de 7,3 inci cu rezoluţie 1536 x 2152 pixeli când este deschis şi un ecran de 4,6 inci ce poate fi folosit când sistemul de pliere este închis. Smartphone-ul pliabil al celor de la Samsung are în total şase camere foto: trei pe spate, două pe interior şi una pentru selfie-uri. Galaxy F are şi două baterii care însumează o capacitate de 6.000 mAh.

Smartphone-urile pliabile cu ecrane care se îndoaie, cum ar fi Galaxy Fold și Mate X, precum și eforturile viitoare de la Motorola și Xiaomi, au stârnit interesul consumatorilor. Însă, la ce preţuri au aceste dispozitive, nu este clar dacă hype-ul se va traduce şi în vânzări.

„Nimeni nu știe care este designul ideal”, a declarat Bryan Ma, vicepreședinte al IDC pentru cercetarea dispozitivelor. „Este timpul perfect pentru experimentare. Multe dintre aceste modele nu vor avea succes, dar jucătorii din industrie vor învăța lecții valoroase pe parcurs.”

Se pare ca Samsung este dispus sa rişte capitalul de cercetare şi dezvoltare în încercarea de a bate competitorii de pe piaţă pentru a-şi afirma supremaţia totală pe piaţa telefoanelor mobile.