SanoVita a avut cifră de afaceri de 83 de milioane de lei în 2023 şi a revenit pe profit
SanoVita a raportat o cifră de afaceri de 65 milioane de lei în primele nouă luni ale anului. Oficialii companiei au refuzat să spună pentru Economica.net cu ce procent a crescut cifra de afaceri în primele 9 luni din 2023 faţă de cea din aceeaşi perioadă a anului 2022, precizând doar că e vorba despre o „o creştere de one digit, foarte relevantă pentru noi în condiţiile în care anul acesta am acordat prioritate unui nou model de distribuţie în comerţul traditional, dezvoltării de produse noi şi schimbării de ambalaje”.
Compania și-a extins prezența în piață și și-a majorat vânzările pe principalele categorii de produse.
Compania, care a adus pe plan local produse de tip musli, urmărește să își consolideze poziția pe piață cu noi produse în gamele granola și musli.
”În ultimul an am lucrat intens cu toată echipa la reașezarea brandului în acord cu filosofia SanoVita și cu așteptările consumatorilor, la reactualizarea rețetelor, lansarea de produse noi și prezentarea lor în ambalaje îmbunătățite. Ne adaptăm tendințelor, rămânând fideli valorilor noastre”, a declarat Anca Pașca, CEO al SanoVita, care s-a alăturat companiei în 2023.
Anca Pașca are peste 20 de ani experiență în creșterea companiilor, atât organic, cât și prin achiziții, în companii precum Carrefour, Lactalis – Albalact și Avon.
”În 1995, această companie a fost vizionară – a îndrăznit să își imagineze o lume în care suntem mai sănătoși, pentru că ne uităm atent în farfurie și mâncăm mai echilibrat, aducând consumatorilor alimente alternative pe bază de plante. Trei decenii mai târziu, consumatorii rezonează cu viziunea SanoVita, deloc schimbată și totuși atât de actuală”, a mai spus Anca Pașca.
SanoVita, fondată de Cornel Soare în 1995, oferă consumatorilor produse vegetale, de la cereale pentru mic dejun, rondele expandate din grâu sau orez, superalimente, tofu, paste vegetale, alimente de bază, fructe uscate și nuci.
SanoVita deține două centre moderne de producție în județul Vâlcea.
SanoVita este deținută majoritar de fondul de investiții american Highlander Partners.
Highlander Partners este o firmă americană de investiții private cu active de 3 miliarde de dolari, axată pe investiții pe termen lung în industrii diverse. În România, Highlander Partners este prezentă de peste 6 ani și este acționarul majoritar al SanoVita și Monza-Ares.