Şantierele navale Vard Brăila şi Vard Tulcea vor fuziona în această vară

Şantierele navale Vard Brăila şi Vard Tulcea vor fi integrate într-o singură entitate administrativă începând cu data de 30 iunie 2021, pentru a deveni o companie mai suplă şi mai eficientă, relatează Agerpres.
Economica.net - joi, 11 feb. 2021, 17:25
Şantierele navale Vard Brăila şi Vard Tulcea vor fuziona în această vară

Procesul de integrare a celor două şantiere a fost lansat în urma deciziei luate la nivelul Grupului Fincantieri, din care Vard face parte.

„Fuziunea reduce costurile de producţie, simplifică procesul decizional, reduce costurile administrative, elimină activităţile duble sau paralele, combină activităţile de serviciu desfăşurate în cele două şantiere, sporind calitatea la nivel general, şi oferă o mai bună gestionare a activelor şi resurselor celor două şantiere. Acest pas important este un demers pentru a ne spori competitivitatea, pentru a ne susţine creşterea, oferind o perspectivă solidă pentru şantierele navale Vard din România. Este, de asemenea, un demers care confirmă angajamentul Vard şi Fincantieri pentru angajaţii care lucrează cu noi de atâţia ani „, a declarat Alberto Maestrini, CEO Vard.

Fuziunea va duce la crearea celui mai important jucător de pe piaţa românească în industria construcţiilor navale, cu peste 5.000 de angajaţi proprii şi alţi 2.000 de angajaţi ai companiilor care lucrează pe cele două şantiere.

Activitatea zilnică de producţie a celor două şantiere nu va fi afectată de fuziune, care, de asemenea, nu va avea niciun impact asupra locurilor de muncă, precizează reprezentanţii companiei.

„Prin şantierele navale Vard Tulcea şi Vard Brăila, Fincantieri – unul dintre cele mai mari grupuri de construcţii navale din lume – şi-a clădit o prezenţă puternică în România, transferând tehnologie şi expertiză în domeniu. Continuând tradiţia României în domeniul construcţiilor navale, Grupul a reuşit să dezvolte aceste şantiere navale, care acum sunt considerate printre cele mai moderne din Europa. Această fuziune are la bază modelul operaţional şi de business al Fincantieri, modelul în care o singură companie încorporează mai multe şantiere navale. Fincantieri este un partener puternic şi de încredere pentru România, care şi-a luat un angajament pe termen lung, fiind cel mai mare angajator din industria navală a ţării”, se menţionează în comunicat.

Vard este unul dintre principalii proiectanţi şi constructori de nave specializate la nivel global. Cu sediul central în Norvegia şi cu aproximativ 8.200 de angajaţi, Vard operează platforme de construcţii navale în Norvegia, România, Brazilia şi Vietnam. Prin intermediul filialelor sale specializate, Vard dezvoltă sisteme de alimentare şi automatizare, echipamente de manipulare şi soluţii pentru nave şi oferă servicii de proiectare şi inginerie în cadrul industriei maritime globale.

Acţionarul majoritar al Vard este Fincantieri Oil & Gas S.p.A, o filială deţinută în totalitate de Fincantieri S.p.A. Cu sediul în Trieste, Italia, Fincantieri este unul dintre cele mai mari grupuri de construcţii navale din lume şi, de-a lungul celor 200 de ani de istorie maritimă, a construit peste 7.000 de nave.

Te-ar mai putea interesa și
ALUMIL: Angajament pentru un viitor sustenabil, dedicat oamenilor și naturii
ALUMIL: Angajament pentru un viitor sustenabil, dedicat oamenilor și naturii
Transparența și comunicarea activă cu toți partenerii sunt esențiale în strategia de dezvoltare durabilă a ALUMIL, lider în domeniul sistemelor arhitecturale din aluminiu. Compania a publicat......
HARTĂ – Vreme rea în toată ţara, Cod roşu de viscol în şapte judeţe, în următoarele ore; Cod galben şi portocaliu de vreme rea, până sâmbătă seara
HARTĂ – Vreme rea în toată ţara, Cod roşu de viscol în şapte judeţe, în următoarele ore; Cod galben şi portocaliu ...
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o serie de noi avertizări Cod roşu, Cod portocaliu şi ...
Cartierul Primăverii din București este cel mai scump cartier din România. La capătul celălalt al topului se află Valea Aurie din Sibiu și George Enescu din Craiova
Cartierul Primăverii din București este cel mai scump cartier din România. La capătul celălalt al topului se află Valea ...
Cartierul Aeroport din Sibiu (76,6), Craiovița Nouă din Craiova (74,3) și Aleea Carpați din Târgu Mureș (73,7) se află ...
România în Schengen terestru – Austria ar putea debloca în curând aderarea deplină, relatează presa internaţională
România în Schengen terestru – Austria ar putea debloca în curând aderarea deplină, relatează presa internaţională
Austria ar putea ridica în curând vetoul prin care împiedica până acum aderarea deplină a României şi Bulgariei la ...