SAP eficientizează transportul european prin integrarea startup-ului german InstaFreight în propria reţea de transport

21 05. 2020
csm_china_imago91667379h_9f050fa319_53795900

Prin utilizarea proceselor digitale, expeditorii pot reduce complexitatea în gestionarea relațiilor cu furnizorii de servicii de transport, iar transportatorii își pot reduce efortul administrativ, ambele părți având de câștigat în această perioadă dificilă la nivel mondial.

„Prin colaborarea cu InstaFreight, clienții SAP au acces la o vastă rețea de camioane pentru transport rutier la cerere, rețea aflată într-o continuă creștere. Acest lucru se pliază perfect pe viziunea noastră pentru SAP Logistics Business Network, aceea de a oferi companiilor posibilitatea de a lucra împreună pentru a obține costuri reduse și servicii de transport mai bune, mai eficiente”, a declarat Franz Hero, Head of Digital Supply Chain în cadrul SAP.

Cu o rețea digitală de transportatori de camioane, companiile își pot extinde acoperirea și fiabilitatea prin reducerea complexității în cazul expeditorilor și minimizarea eforturile administrative pentru transportatori. Integrarea permite utilizatorilor SAP Logistic Business Network să acceseze sarcinile administrative automate și ofertele instantanee ale InstaFreight, economisind timp și gestionând mai bine costurile ofertelor competitive din toată Europa. Astfel, cu un singur contract, prin intermediul InstaFreight, utilizatorii rețelei SAP Logistics Business Network vor avea acces la peste 12.000 de companii de transport.

„Prin procesele digitalizate end-to-end, care permit transparență maximă, clienții noștri pot economisi timp și bani. Totodată, colaborând cu SAP, lider de piață în soluții software digitale pentru afaceri, continuăm să ridicăm standardele industriei prin inovație”, a spus Philipp Ortwein, co-fondator și Managing Director InstaFreight.

SAP este lider de piață pe segmentul soluțiilor software pentru afaceri. În prezent, compania are peste 437.000 de clienți în 180 de țări, pe care îi susține în gestionarea cu succes a tuturor factorilor disruptivi aduși de economia digitală, contribuind la simplificarea proceselor de business și oferind platforma necesară pentru dezvoltarea unei strategii digitale sustenabile. 77% dintre toate tranzacțiile la nivel global trec printr-un sistem SAP.

SAP România, subsidiara locală a SAP SE, și-a început activitatea în 2002, numărându-se printre primii furnizorii IT locali de top.