„În prezent, la Timişoara lucrează peste 60 de consultanţi SAP, obiectivul nostru fiind ca, până în 2014, centrele SAP Nearshore Center din România să numere peste 400 de specialişti IT”, a declarat într-un comunicat directorul general al SAP România, Valentin Tomşa.
El a adăugat că decizia SAP de a investi la Timişoara va contribui la dezvoltarea regiunii de vest a ţării în domeniul IT şi va oferi oportunităţi profesionale pentru comunitatea locală de specialişti.
„În acelaşi timp, prezenţa SAP la Timişoara creează un punct de atracţie pentru investitorii străini din domeniu şi nu numai”, a mai spus Tomşa.
Compania germană SAP este unul dintre principalii jucători mondiali în domeniul aplicaţiilor software pentru afaceri, cu afaceri de peste 16,2 miliarde de euro în 2012.
SAP România a fost înfiinţată în 2002, activitatea fiind concentrată pe vânzări şi marketing, precum şi pe dezvoltarea versiunilor localizate ale soluţiilor producătorului german.
Subsidiara locală a realizat anul trecut o cifră de afaceri de aproximativ 23 de milioane de euro, în creştere cu peste 40% faţă de rezultatul anterior.