SAP România își creşte echipa cu 50% până în 2016. Încă 50 de noi clienți în acest an

SAP România, divizia locală a companiei germane SAP, unul dintre cei mai mari producători de software din lume, își va crește echipa locală cu 50% în următorii doi ani. 
Economica.net - Dum, 15 feb. 2015, 22:04
SAP România își creşte echipa cu 50% până în 2016. Încă 50 de noi clienți în acest an

“În momentul de față, sunt aproximativ 400 de angajați în cele trei centre de consultanță, din București, Timișoara și Cluj-Napoca, iar în următorii doi ani estimăm că vom crește acest număr până la circa 600”, a declarat pentru ECONOMICA.NET Valentin Tomșa,  directorul general al SAP România.

Programatorii din România au contribuit la dezvoltarea portofoliului global al companiei.

“SAP Affinity Insight, dezvoltată în cadrul departamentului Data Science din România, a intrat deja în portofoliul global, fiind utilizată de companii din domeniul retail din America”, a mai spus Tomșa.

Încă 50 de clienți noi pentru SAP România în 2015

Potrivit acestuia, în următorii 5 ani SAP va continua să se dezvolte pe piața locală și să atragă tot mai multe companii românești către utilizarea soluțiilor software produse.

“Pentru acest an, cel puțin, avem ca obiectiv atragerea a 50 de clienți noi, din industrii precum producție, retail, servicii sau energie. Vizăm în principal firme deținute de antreprenori români, deoarece multinaționalele semnează contracte pentru platformele SAP la nivel central. Dezvoltarea soluțiilor SAP pe piața din România va avea loc și pe fondul unei ușoare schimbări de mentalitate la nivelul companiilor – acestea vor realiza că nu își mai permit să testeze alte soluții înainte de a alege SAP, ci vor alege direct soluțiile SAP, deoarece acestea le oferă un avantaj competitiv în fața jucătorilor globali”, a mai spus Tomșa.

Potrivit acestuia, printre clienții SAP pe plan local se numără Dedeman, Albalact, ATP Exodus, Fan Courier și Network One Distribution, însă ordinea este aleatorie, nu în sens descrescător din punct de vedere al veniturilor pe care le generează. Printre clienții companiei se mai numără și OMV Petrom și The Romeptrol Group, cele mai mari companii petroliere de pe piaţa locală.

Unde se vor îndrepta investițiile companiei în acest an

“În 2015 vom continua dezvoltarea celor trei centre de consultanță cu valoare adăugată mare, din București, Cluj-Napoca și Timișoara. Un alt proiect important este extinderea departamentului de Data Science, care se ocupă de crearea produselor software cu proprietate intelectuală ridicată. În afară de România, SAP mai are doar două astfel de centre la nivel global, în Palo Alto (SUA) și Waldorf (Germania)”, a mai spus Valentin Tomșa.

Ce se întâmplă pe piața locală de software de business

“Piața locală de software de business este obligată să crească, deoarece companiile nu se mai pot dezvolta fără să continue investițiile în tehnologizare. La fel de important precum creșterea vânzărilor este și concentrarea eforturilor nostre către educarea pieței și orientarea companiilor locale către noile tehnologii, care aduc un plus de valoare și asigură un avantaj competitiv mai mare”, a mai spus Tomșa.

Potrivit acestuia, companiile românești încep să vadă mai departe de soluțiile ERP și să fie mai deschise către utilizarea soluțiilor mobile, cloud și Big Data, cum sunt și cele dezvoltate pe platforma SAP HANA. De asemenea, pe lângă soluțiile software prin care să își simplifice procesele și să își dezvolte afacerea, companiile sunt interesate în principal și de serviciile de consultanță pe care le oferă SAP, servicii pe care nu le regăsesc la furnizorii clasici de soluții.

“O companie cu o cifră de afaceri de circa 25 de milioane de euro investește anual, în medie, circa 100.000 de euro în soluţii IT de business. Cu toate acestea, așa cum am precizat și mai devreme, companiile românești nu își mai permit să nu investească, ci trebuie să înceapă să aloce investiții în zona de tehnologie, dacă vor să rămână pe piață, să se extindă și pe alte piețe, respectiv să fie competitive”, a mai declarat Valentin Tomșa.

Te-ar mai putea interesa și
Franța va organiza miercuri un nou summit despre securitate europeană și Ucraina. De data asta România e invitată
Franța va organiza miercuri un nou summit despre securitate europeană și Ucraina. De data asta România e invitată
Franţa intenţionează să găzduiască, miercuri, o a doua reuniune la nivel înalt consacrată Ucrainei şi securităţii europene, însă de această dată a invitat ţări europene care nu au......
Elcen pune tunurile pe Nicușor Dan. „Compania nu poate fi făcută răspunzătoare pentru dezastrul din rețeaua de termoficare”
Elcen pune tunurile pe Nicușor Dan. „Compania nu poate fi făcută răspunzătoare pentru dezastrul din rețeaua de ...
Compania Elcen a reacționat în această seară la o postare de-a primarului Bucureștiului Nicușor Dan, în care i se ...
Producția de carne de pasăre din Franța, redresată după campania de vaccinare împotriva gripei aviare
Producția de carne de pasăre din Franța, redresată după campania de vaccinare împotriva gripei aviare
Campania de vaccinare contra gripei aviare, lansată de autorităţile de la Paris în 2023, a permis redresarea producţiei ...
Raportul Corpului de Control al Ministerului Energiei la Depogaz este aproape de a fi finalizat și în zilele următoare vor fi publicate extrase din el
Raportul Corpului de Control al Ministerului Energiei la Depogaz este aproape de a fi finalizat și în zilele următoare ...
Corpul de Control este în etapa finală de întocmire a raportului privind Depogaz, iar în zilele următoare vor fi publicate ...