Aceste aplicaţii native vor oferi acces la principalele date de business şi procese de afaceri, beneficiind de avantajele iPhone şi iPad, precum Touch ID, servicii de localizare şi notificări.
În cadrul parteneriatului, cele două companii vor dezvolta aplicaţii native iOS pentru cele mai importante procese de business, având o nouă interfaţă SAP Fiori special gândită pentru iOS. Aceste aplicaţii pentru iPhone şi iPad vor fi dezvoltate prin intermediul Swift, un limbaj de programare Apple.
‘Acest parteneriat va transforma modul în care iPhone şi iPad sunt utilizate în companii, oferind acestora o experienţă unică prin combinarea platformei inovative iOS cu expertiza SAP în domeniul soluţiilor software de business. SAP este partenerul ideal, având în vedere poziţia de lider în domeniul aplicaţiilor software pentru companii şi a faptului că 76% dintre tranzacţiile de business din întreaga lume sunt procesate pe un sistem SAP. Prin noul kit de dezvoltare software (SDK) vom oferi celor 2,5 milioane de dezvoltatori SAP posibilitatea de a construi aplicaţii inovative’, a declarat Tim Cook, CEO Apple.
‘Prin acest parteneriat special le permitem oamenilor să ştie mai mult şi să acţioneze mai bine, oferindu-le o experienţă de business intuitivă şi agilă, furnizând date în timp real, indiferent de locul de unde aleg să lucreze, prin combinarea capabilităţilor puternice ale platformei cloud SAP Hana şi SAP S/4Hana cu iOS, cea mai sigură platformă mobilă pentru companii’, a declarat Bill McDermott, CEO SAP.
SAP va dezvolta un nou set de aplicaţii iOS pentru iPad şi iPhone, prin care angajaţi din industrii variate vor putea accesa datele relevante de care au nevoie pentru a lua rapid decizii şi a acţiona, direct de pe cele două tipuri de dispozitive mobile. Practic, un angajat care lucrează pe teren şi are responsabilităţi de asigurare a mentenanţei va putea comanda piesele de care are nevoie sau va putea să facă o programare la service. Un medic, spre exemplu, va putea să trimită cele mai recente informaţii despre starea de sănătate a unui pacient şi către alţi profesionişti în domeniu.
Cei 2,5 milioane de membri globali ai comunităţii SAP de dezvoltatori vor beneficia de training în cadrul Academiei SAP pentru iOS. Noul kit, dar şi cursurile Academiei vor fi disponibile până la finalul acestui an.
Începând din 2002, SAP are o subsidiară în România. Peste 500 de companii din România utilizează soluţii software SAP, din industrii precum utilităţi, transporturi, bănci, asigurări, retail sau producţie. De asemenea, 95% dintre cele mai mari 300 de companii pe plan local sunt clienţi SAP.
În 2011, SAP a demarat un mare proiect de investiţii în România, prin deschiderea celui mai important centru de consultanţă pentru tehnologiile Cloud şi Hana din Europa, care deserveşte clienţi SAP din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, cu ajutorul a 400 de angajaţi.