Noul logo al Google este gândit sub forma unor jocuri animate, pe care utilizatorii le pot testa în funcţie de ingredientele pe care i le furnizează vrăjitoarei pentru a le combina.
Halloween (o abreviere pentru „All Hallows’ Evening”) este o sărbătoare de origine celtică, preluată de multe popoare din lumea occidentală şi nu numai. Halloween-ul se celebrează în noaptea de 31 octombrie, precedând sărbătoarea creştină Ziua tuturor sfinţilor de pe 1 noiembrie.
Fiind una dintre cele mai vechi sărbători din lume, Halloween-ul este sărbătorit în foarte multe țări, cele mai cunoscute fiind Irlanda, Statele Unite, Canada, Puerto Rico și Regatul Unit, iar, ocazional, în unele părți ale Australiei și Noua Zeelandă.
Obiceiuri specifice de Halloween sunt realizarea de dovleci sculptaţi, luminaţi cu ajutorul unor felinare, folosiţi la decorarea caselor şi grădinilor şi ca lanterne, dar şi costumarea în personaje desprinse din poveştile de groază. Copiii costumaţi astfel colidă din casă în casă şi sunt recompensaţi cu dulciuri.
Costumarea și colindatul reprezenta o practică de Halloween în Scoția, la sfârșitul secolului al XIX-lea. Tradiția a pătruns și în Statele Unite, la începutul secolului al XX-lea, atât în rândul adulților, cât și al copiilor. Primele costume de Halloween produse în masă au apărut în magazinele americane în anii 1930.
Cele mai populare dulciuri pregătite pentru această sărbătoare sunt merele glazurate, acesta fiind un obicei tradiţional din Marea Britanie și Irlanda.
Printre alte mâncăruri asociate sărbătorii de Halloween se numără barmbrack, o prăjitură ușoară cu fructe, în care se introduce un inel sau o monedă (obicei din Irlanda), caramele (Marea Britanie), bomboane în formă de cranii, plăcintă de dovleac, pâine de dovleac etc.
Google îşi schimbă logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea.