Sarmis Capital a finalizat tranzacția prin care preia pachetul majoritar de acțiuni al producătorului de hârtie tissue MG-Tec Industry

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Sarmis Holding 4 SarL și Lightspan Management LTD intenționează să preia MG TEC Industry SRL, informează instituția prin intermediul unui comunica transmis către Economica.net.
Cristian Negrei - lun, 07 oct. 2024, 17:02
Sarmis Capital a finalizat tranzacția prin care preia pachetul majoritar de acțiuni al producătorului de hârtie tissue MG-Tec Industry

Sarmis Holding 4 SarL este un vehicul investițional deținut de Sarmis Capital Partners Fund I SCSp, fond de investiții din Luxemburg. Lightspan Management LTD din Cipru este un vehicul investițional utilizat în scopul realizării acestei tranzacții.

MG TEC Industry SRL își desfășoară activitatea în sectorul producției și comercializării hârtiei igienico-sanitare în role mari și a produselor finite igienico-sanitare din hârtie.

În urma analizei, Consiliul Concurenței a constatat că această operațiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața românească sau pe o parte a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal. Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

La rândul său, Sarmis Capital a transmis un comunicat în care anunță finalizarea operațiunii prin care achiziționează pachetul majoritar de acțiuni al MG-Tec Industry, unul dintre cei mai mari producători independenți de hârtie tissue din România.

Această afacere marchează a doua investiție în industrie a echipei fondatoare a Sarmis Capital, Tranzacția a primit toate aprobările necesare din partea autorităților de reglementare, deschizând calea pentru implementarea imediată a planurilor strategice ale parteneriatului, se precizează în comunicatul transmis de companie.

Colaborarea își propune să consolideze poziția MG-Tec Industry ca lider regional în producția de hârtie tissue, valorificând expertiza și sprijinul financiar al Sarmis Capital pentru a accelera expansiunea.

Înființată în 2018, MG-Tec Industry a demonstrat o creștere remarcabilă, atingând o cifră de afaceri de 58 de milioane de euro în 2023. Portofoliul diversificat al companiei include role jumbo, hârtie igienică, prosoape de bucătărie, șervețele și role medicale, comercializate atât sub mărci proprii, cât și sub mărci private.

Investiția recentă de 150 de milioane de euro a MG-Tec Industry în trei unități de producție ultramoderne, dintre care una dedicată producției scutecelor pentru adulți și altor produse de igienă personală, dotate cu utilaje de ultimă generație de la lideri mondiali precum Andritz, Gambini și Fameccanica, poziționează compania pentru o productivitate excepțională și o calitate superioară a produselor. Configurația greenfield a acestor unități de producție asigură o scalabilitate ridicată pentru a răspunde cerințelor crescânde ale pieței.

“Suntem mândri de realizările noastre de la Dej, unde am investit aproape 150 milioane de euro. În mai puțin de cinci ani, am creat una dintre cele mai moderne și eficiente platforme de producție industrială din regiune. Suntem încântați să colaborăm cu echipa fondatoare a SARMIS Capital, având încrederea că împreună vom propulsa MG-Tec Industry într-o nouă eră de creștere și inovație”, a declarat Dorin Mocan, CEO și co-fondator MG-Tec Industry.

“Suntem încântați să primim MG-Tec Industry în familia SARMIS Capital. Acest parteneriat subliniază angajamentul nostru față de inovație și excelență. Vom oferi resursele necesare pentru a accelera creșterea MG-Tec Industry și pentru a atinge obiectivul nostru ambițios de a deveni liderul incontestabil al regiunii în producția de hârtie și produse de igienă personală”, a spus Cezar Scarlat (foto), Managing Partner și co-fondator al Sarmis Capital.

Parteneriatul strategic își propune să optimizeze operațiunile, să extindă gama de produse și să accelereze penetrarea pieței, menținând în același timp standarde înalte de sustenabilitate și eficiență operațională.

Consultanți implicați în această tranzacție:
Pentru MG-Tec Industry: Bondoc & Asociatii (juridic);
Pentru SARMIS Capital: PCF Investment Banking prin Mihai Iordan, StepChange Consulting (comercial;
tehnic și ESG), Deloitte România (financiar, taxe), Reff & Associates (juridic).

Despre Sarmis Capital

Sarmis Capital este un fond independent de private equity, înființat în 2019 și dedicat investițiilor în Europa Centrală și de Est. Este cel mai mare fond de acest tip ridicat în România, de către o echipă autohtonă, și dedicat cu prioritate companiilor românesti, precum și celor din regiune.

Sarmis aduce nu doar capital financiar în companiile investite, ci și expertiză strategică, operațională și de consolidare.

Compania să devină principalul partener și susținător al companiilor antreprenoriale locale, cu scopul creșterii și dezvoltării acestora prin colaborarea apropiată cu fondatorii / echipele de conducere și printr- o însemnată expertiză strategică, operațională și managerială. Cu sediul în București și ridicat pe reputația solidă a partenerilor fondatori, fondul este deschis către majoritatea sectoarelor de activitate și caută cele mai bune oportunități de a crea valoare și de a transforma companiile în care investește în campioni naționali și regionali.

Echipa de management a investit activ în regiune de peste 15 ani, plasând peste 230 de milioane de euro în 20 de tranzacții și obținând finanțări bancare de peste 250 de milioane de Euro pentru companiile din portofoliu.

MG-Tec Industry se alătură portofoliului de companii lider în diverse domenii din familia Sarmis Capital, care include Corporate Office Solutions (COS – liderul pieței locale de servicii integrate de design & build și fit-out pentru birouri, spitale, educație, HoReCa), Smart ID Technology (unul dintre cei mai importanți integratori de tehnologii de automatizare din România) și BMF Grup (liderul pieței locale de servicii integrate de facility management).

Sursa foto: Sarmiscapital.com

Te-ar mai putea interesa și
Christian Lindner, ministrul german de Finanțe: Modelul nostru economic nu este distrus, dar ne-am pierdut competitivitatea în ultimul deceniu
Christian Lindner, ministrul german de Finanțe: Modelul nostru economic nu este distrus, dar ne-am pierdut competitivitatea ...
Modelul economic al Germaniei nu este distrus, dar cea mai mare economie europeană şi-a pierdut competitivitatea în ultimul deceniu, a declarat luni ministrul german de Finanţe, Christian Lindner......
Autostrada Unirii A8: Primul lot preluat de CNIR, trimis la ANAP. Va avea 16 km de pasaje şi tuneluri
Autostrada Unirii A8: Primul lot preluat de CNIR, trimis la ANAP. Va avea 16 km de pasaje şi tuneluri
Documentația pentru primul lot al secțiunii montane Sărățeni-Pipirig de pe traseul Autostrăzii ,,Unirii”-A8, a fost ...
Adrian Câciu: Venitul mediu lunar disponibil pentru economisire per gospodărie la finalul trimestrului II 2024 a crescut cu 37%
Adrian Câciu: Venitul mediu lunar disponibil pentru economisire per gospodărie la finalul trimestrului II 2024 a crescut ...
Venitul mediu lunar disponibil pentru economisire per gospodărie la finalul trimestrului II 2024 a crescut cu 37%, la 1.290 ...
Grupul Chery ia în calcul listarea diviziei sale auto la Bursa din Hong Kong – surse Bloomberg
Grupul Chery ia în calcul listarea diviziei sale auto la Bursa din Hong Kong – surse Bloomberg
Chery Holdings Co ia în considerare derularea unei Oferte Publice Iniţiale (IPO) la Bursa de la Hong Kong pentru divizia ...