Astfel, tot mai multe companii din România s-au reorientat şi oferă drept beneficiu în anunţul de angajare posibilitatea de a lucra „remote”. În acest caz, în 15% din totalul ofertelor pentru locurilor de muncă în ianuarie se menţiona acest aspect, arată BestJobs.
În categoria beneficiilor care au scăzut în tendinţe se află organizarea de petreceri ale companiei, teambuilding-urile şi decontarea transportului.
La polul opus, au apărut beneficii noi, precum bugetul de compensare pentru telemuncă, sprijin în reconversii profesionale interne, zile libere în plus şi acces la serviciile profesioniştilor terapeuţi.
În acelaşi timp, tichetele de masă, bonusul de performanţă, abonamentul la servicii medicale şi trainingurile de specializare reprezintă beneficii care au rămas constante în oferta companiilor din domeniile Vânzări, Tehnic, Inginerie, Contabilitate şi IT.
De asemenea, pachetul de beneficii extra-salariale de care se bucură inginerii, tehnicienii, contabilii şi economiştii cuprinde, pe lângă tichete de masă şi bonus de performanţă, şi prime de sărbători, dar şi cursuri de dezvoltare personale şi suport în reconversii profesionale interne.
Conform analizei de specialitate, inginerii de suport tehnic, analiştii, contabilii şi programatorii beneficiază de un program de lucru flexibil şi de posibilitatea de a lucra de oriunde.
„Pentru a-şi putea îndeplini sarcinile de serviciu, un tehnician de mentenanţă, spre exemplu, poate primi maşină de serviciu, telefon şi pachet de gustări şi cafea la birou. Pentru poziţiile care presupun un nivel mai mare de senioritate, pe lista de beneficii extrasalariale la angajare se numără asigurarea de viaţă şi/sau accidente”, menţionează sursa citată.
BestJobs este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România, în care peste 4,6 milioane de profesionişti, mai mult de 32.000 de locuri de muncă şi mii de freelanceri, agenţi de recrutare sau specialişti în dezvoltare profesională şi personală sunt conectaţi la piaţa muncii.