Scandal în USL pe împărţirea ministerelor. Audierea miniştrilor cabinetului Ponta II, amânată
Potrivit România TV, liberalii ar fi supăraţi pe premierul Victor Ponta deoarece pe lista miniştrilor care a ajuns joi la Parlament, la Birourile permanente, trei ministere pline fuseseră transformate în ministere delegate, fără ca liberalii să fi fost anunţaţi, fără să fi existat o negociere prealabilă.
Mai mult, susţin liberalii, nu sunt clare atribuţiile noilor miniştrilor delegaţi, iar din această cauză aceştia sunt subordonaţi miniştrilor plini.
Potrivit listei trimise joi în Parlament, trei dintre miniştrii propuşi în viitorul Executiv vor rămâne fără portofoliu, astfel că numărul miniştrilor plini se va reduce la 17.
Cei trei care au devenit miniştri delegaţi şi nu vor mai avea portofolii pline sunt Constantin Niţă de la Energie, Lucia Varga de la Ape şi Păduri şi Maria Grapini de la IMM-uri .
Alte nemulţumiri ale liberalilor ar fi legate de viitoarea situaţie a unor prefecturi. Potrivit România TV, premierul Victor Ponta ar fi decis să-şi treacă în subordine ANAF, dar şi CNADNR, iar prefecţii ar fi fost trecuţi în subordinea lui Liviu Dragnea.
Liberalii s-au adunat la sala de şedinţe a grupului pentru a discuta ce vor să facă mai departe.
Birourile permanente reunite ale Parlamentului au fost convocate pentru vineri la ora 09.00, urmând să fie stabilite audierile miniştrilor propuşi pentru Cabinetul Ponta, a anunţat, joi seară, chestorul senatului Ioan Chelaru, el precizând că audierile vor avea loc „într-o oră din acea clipă”.
Premierul desemnat, Victor Ponta, a declarat, joi seară, la ieşirea de la discuţiile cu liderii PNL, că aceştia nu au obiecţii faţă de atribuţiile acordate miniştrilor delegaţi, precizând că cei trei noi miniştri delegaţi provin atâta de la PSD, cât şi de la PNL şi PC.