Aproximativ 200 de revoluţionari au protestat în Piaţa Universităţii din Capitală. Ei au cer demisia Guvernului şi organizarea de alegeri libere. În acest moment, în zonă se mai afla circa 50 de persoane.
„Vrem demisia Guvernului Boc şi alegeri libere anticipate. Statul român este condus de un grup de mafioţi. Dorim, exact ca în 1989, să dărâmăn dictatura portocalie şi România să intre în normalitate. Cred că 60-70% dintre români doresc eliberarea de sub dictatura portocalie„, a spus liderul revoluţionarilor, Dorin Lazăr Maior.
La un moment dat, spiritele s-au încins. Revoluţionarii au fost deranjaţi, au spus ei, că un cameraman al televiziunii B1 TV le-a vorbit urât. Jandarmii au intervenit şi au încercat să potolească spiritele.
Oamenii au încercat să blocheze traficul din Piaţa Universităţii, însă jandarmii au intervenit imediat, motiv pentru care a izbunit o altercaţie între cele două părţi. Unii dintre revoluţionari au reclamat că jandarmii au folosit în timpul intervenţiei gaze lacrimogene. Reprezentantul jandarmeriei a negat, precizând că forţele de ordine nu au folosit nici forţa şi nici gaze lacrimogene.
„Oamenii nu au autorizaţie pentru a manifesta în Piaţa Universităţii. Acolo au oganizat un protest spontan. Ei au autorizaţie pentru desfăşurarea unui miting de protest în Piaţa Victoriei, în faţa Muzeului Antipa. Jandarmii au făcut două cordoane pentru a degaja drumul blocat de revoluţionari. Colegii mei nu au folosit forţa sau mijloacele din dotare asupra revoluţionarilor„, a spus Enache Georgian, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Române.
Legat scandalul cu jandarmii, liderul revoluţionarilor a a spus că ei nu sunt violenţi, din contră, jandarmii au fost violenţi cu ei.
Traficul a fost blocat pe o bandă de mers, pe Bulevardul Magheru.
Protestatarii, majoritatea din Braşov, au venit în Capitală încă de dimineaţă ca să continue acţiunea pe care au început-o săptămâna trecută.
Protestatarii au spus că sunt foarte nemulţumiţi de actuala conducere şi spun că eforturile pe care le-au făcut în decembrie 1989 nu le sunt apreciate.
Şi revoluţionarii din Timişoara protestează. Aproape 100 de persoane s-au strâns în Piaţa Operei. Opt dintre revoluţionari sunt în greva foamei.