O fuziune între cele două instituţii ar fi ‘o mişcare raţională’, a explicat Schaeuble.
Bafin, Autoritatea de Supraveghere în Domeniul Financiar din Germania, combină deja supervizarea băncilor cu reglementarea industriei asigurărilor.
Înfiinţată în 2011 ca reacţie la criza financiară globală, EBA operează ca un reglementator pan european care elaborează şi coordonează legislaţia în domeniul bancar la nivelul blocului comunitar. Şi alte capitale europene şi-au exprimat dorinţa de a găzdui EBA, după decizia britanicilor de a ieşi din Uniunea Europeană.
Recent, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat că Wolfgang Schaeuble sprijină eforturile principalului centru financiar al Germaniei – Frankfurt – de a atrage o parte din bancherii care în prezent lucrează la Londra.
Analiştii susţin că acest oraş ar putea fi unul dintre principalii câştigători ai unui eventual exod al bancherilor de la Londra. Însă oraşe precum Paris şi Dublin se anunţă concurenţi serioşi, iar unele bănci americane ar putea să transfere la New York unele dintre posturile de la Londra.
Puterea economică a Germaniei şi faptul că Frankfurt găzduieşte deja sediul Băncii Centrale Europene (BCE) constituie elemente atractive pentru bănci. Însă, capitala financiară a Germaniei are şi unele dezavantaje în atragerea de bancheri străini. Există un deficit de locuinţe pentru noii veniţi, iar locurile la cele 13 şcoli internaţionale din regiune sunt deja ocupate.