Schimbări în conducerea BCR. Şeful direcţiei corporate pleacă. Divizie nouă pentru creditele neperformante

BCR face schimbări la nivelul conducerii executive. Şeful direcţiei clienţi corporate pleacă din bancă, poziţia sa fiind desfiinţată, în timp ce va fi înfiinţată un nou departament pentru managementul creditelor neperformante.
Economica.net - mar, 01 oct. 2013, 13:54
Schimbări în conducerea BCR. Şeful direcţiei corporate pleacă. Divizie nouă pentru creditele neperformante

Consiliul de Supraveghere al Bancii Comerciale Romane (BCR) a făcut schimbări în structura şi componenţa conducerii executive, se arată într-un comunicat al băncii.

Wolfgang Schoiswohl, în prezent Vicepreşedinte Corporate, va pleca de la BCR şi va prelua un rol nou în cadrul Erste Group Holding. Direcţia condusă de Schoiswohl va fi integrată în cea condusă de Sergiu Manea.

„Activităţile liniilor de afaceri Clienţi Corporativi şi Pieţe de Capital vor fi consolidate sub conducerea dlui. Sergiu Manea, in prezent Vicepreşedinte Trezorerie, Pieţe de Capital şi Clienti Corporativi Mari, în contextul noului model de afaceri corporate. Dl. Manea va prelua responsabilitatea pentru toate entităţile liniei de business Clienţi corporativi si ale francizei corporate a BCR în Romania”, se arată în comunicat.

Divizie pentru creditele rele

BCR va înfiinţa şi o divizie care se va ocupa de creditele cu probleme, condusă de Michael Beitz, în prezent şeful direcţiei de Risc. BCR este una dintre băncile cele mai afectate de creditele neperformante, ponderea acestora ajungând la aproape o treime din portofoliu, şi pe fondul reducerii expunerii băncii.

„Michael Beitz va avea ca responsabilitate exclusivă managementul liniei de afaceri Remediere, Restructurare şi Recuperare. BCR valorifică în continuare expertiza şi abilităţile dlui. Beitz pentru a-şi atinge obiectivele de îmbunătăţire a calităţii activelor, această dimensiune reprezentând cheia revenirii Grupului BCR la profitabilitate şi creştere sustenabilă”, potrivit comunicatului de presă.

Poziţia de Vicepreşedinte executiv responsabil pentru Managementul Riscului va fi peluată de Jonathan Locke (sub rezerva aprobării Băncii Naţionale a României).

„Dl. Locke are o experienţă de peste 20 de ani în calitate de consultant şi angajat în cadrul unor instituţii financiare din Marea Britanie, Europa Centrală şi de Sud Est şi Rusia. În ultimii 10 ani, a ocupat funcţii de management şi de guvernanţă a riscurilor în cadrul reţelei internaţionale a băncii Intesa SanPaolo în Slovacia, Croaţia şi Ungaria”, se arată în comunicat.

Te-ar mai putea interesa și
Ce planuri are Călin Georgescu pentru România – programul „Hrană, Apă, Energie „
Ce planuri are Călin Georgescu pentru România – programul „Hrană, Apă, Energie „
Candidatul independent Călin Georgescu a obţinut 22,38% din voturi la la primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale. Programul celui care a obținut cele mai multe voturi în primur tur......
CEC Bank – Comisioane de administrare ZERO pentru două pachete bancare achiziționate în 25-27 noiembrie
CEC Bank – Comisioane de administrare ZERO pentru două pachete bancare achiziționate în 25-27 noiembrie
CEC Bank desfășoară o campanie aniversară în perioada 25 – 27 noiembrie 2024, în care comisioanele de administrare ...
Rețele Electrice Muntenia, licitație de peste 445 mil. lei pentru mentenanța și modernizarea unor linii de medie și joasaă tensiune
Rețele Electrice Muntenia, licitație de peste 445 mil. lei pentru mentenanța și modernizarea unor linii de medie și ...
Reţele Electrice Muntenia a lansat o licitaţie publică pe platforma SEAP, cu o valoare de peste 445 milioane lei, pentru ...
După anunțul victoriei lui Călin Georgescu în Turul I al prezidențialelor, BVB a trecut pe roșu
După anunțul victoriei lui Călin Georgescu în Turul I al prezidențialelor, BVB a trecut pe roșu
După ce andidatul independent Călin Georgescu a obţinut 22,38% din voturi și a câștigat primul tur de scrutin al alegerilor ...